ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: 5 έως 9 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ροδόπη!

Στα «τυφλά» εξακολουθούν να βρίσκονται οι δημοσιογράφοι καθώς η κυβέρνηση έχει επιλέξει να φιμώσει τους διοικητές των Νοσοκομείων της περιοχής

fonirodopis.gr

Τουλάχιστον πέντε και το πολύ έως εννέα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ροδόπη, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου του ΕΟΔΥ.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη κρουσμάτων, ο ΕΟΔΥ έχει «χρωματίσει» τη Ροδόπη με το χρώμα της κλίμακας 5-9, την ώρα που οι τοπικοί δημοσιογράφοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα «τυφλά» καθώς η κυβέρνηση έχει επιλέξει να φιμώσει τους διοικητές των Νοσοκομείων της περιοχής.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 05 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 62 ενώ ο  συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.735 (ημερήσια μεταβολή +3.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 73 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (77.4% άνδρες).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια (5/4) έκθεση του ΕΟΔΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ