ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Η Ροδόπη ξεπερνά την κακοκαιρία αυτή τη φορά χωρίς σοβαρά προβλήματα

Πλην της μεγάλης καταστροφής στην παραγωγή σπαραγγιού – «Τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο λειτούργησαν», αποφαίνεται ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

fonirodopis.gr

Οι κακές καιρικές συνθήκες, με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, που πλήττουν από το βράδυ της Παρασκευής την περιοχή δεν δημιούργησαν αυτή τη φορά σοβαρά προβλήματα στη Ροδόπη, όπως αποφάνθηκε ο Νίκος Τσαλικίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης σημειώνει ότι μεν οι καταστάσεις είναι οριακές, επισημαίνει όμως δε πως «τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο λειτούργησαν».

Μοναδική εξαίρεση, η μεγάλη καταστροφή στην παραγωγή σπαραγγιού, η οποία πλήττεται όμως και από άλλα προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Ο απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης:

«Η βροχόπτωση η οποία έχει πλήξει την Ροδόπη από το βράδυ της Παρασκευής με όγκο μέχρι 40mm καθώς και οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ κατά τόπους έχει προκαλέσει οριακές καταστάσεις στην περιοχή μας χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πλην της μεγάλης καταστροφής στην παραγωγή σπαραγγιού που βρίσκεται στη φάση της συγκομιδής, η οποία πλήττεται και από πλήθος άλλων προβλημάτων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η άμεση εκκίνηση της εκτιμητικής διαδικασίας από τον ΕΛΓΑ Καθώς και από τις Δημοτικές Αρχές ανά περιοχή.

Η Πολιτική Προστασία και οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων και όλοι είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβουμε όπου και εφόσον χρειαστεί .

ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ:

1) ΜΩΣΑΙΚΟ 2)ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΙΜΕΡΟΥ 3) ΣΚΑΛΩΜΑΤΟΣ 4)ΑΡΡΙΑΝΩΝ 5)ΗΦΑΙΣΤΟΥ 6)ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ 7)ΛΟΦΑΡΙΟΥ 8)ΙΑΣΙΟΥ 9)ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗΣ-ΔΙΩΝΗΣ 10)ΑΕΤΟΡΥΦΗΣ-ΚΡΩΒΥΛΗΣ

Το σημαντικό και ευχάριστο είναι πως τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο λειτούργησαν καθώς και ότι παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και πως δεν επλήγησαν άνθρωποι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ