ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής: «Ελλιπής η σίτιση των αδέσποτων από τον Δήμο Κομοτηνής»

«Αποτέλεσμα, τα σκυλιά να μετακινούνται σε διάφορα σημεία προς αναζήτηση τροφής, να δημιουργούνται αγέλες και κατόπιν να στοχοποιούνται από τους γνωστούς ακραίους κύκλους», σημειώνει η φιλοζωική ομάδα

fonirodopis.gr

Ερωτηματικά για την υποχρέωση του Δήμου Κομοτηνής όσον αφορά τη σίτιση των αδέσποτων της πόλης, θέτει η φιλοζωική ομάδα Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η φιλοζωική ομάδα σε ανάρτηση της, πολλά σκυλιά εντός του αστικού ιστού έχουν μείνει χωρίς τροφή με αποτέλεσμα να μετακινούνται σε διάφορα σημεία, να δημιουργούνται αγέλες και στη συνέχεια να στοχοποιούνται από γνωστούς ακραίους κύκλους.

Τέλος, προτείνεται ο Δήμος Κομοτηνής να ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Πολλά μηνύματα με έντονα παράπονα δεχόμαστε από φιλόζωους της πόλης σχετικά με την ελλιπή σίτιση των αδέσποτων. Πολλά άτομα που ταΐζανε σκυλιά λόγω κορονοϊού δεν ταΐζουν άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μετακίνηση των αδέσποτων σε διάφορα σημεία και να δημιουργούνται αγέλες. Το αποτέλεσμα είναι αφενός τα σκυλάκια να πεινάνε αφετέρου η στοχοποίηση τους από τους γνωστούς κύκλους των ακραίων που μισούν τα ζώα.

Και ενώ η οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους είναι ότι αυτοί πρέπει να αναλάβουν την σίτιση των αδέσποτων, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πόλη μας. Αν ο δήμος βέβαια αδυνατεί να γνωρίζει σε ποια σημεία υπάρχουν αδέσποτα ή δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, αυτή τη δουλειά μπορούν να την αναλάβουν οι φιλόζωοι, με την προϋπόθεση ότι θα παρέχει ο δήμος μια ικανή ποσότητα τροφών, καθότι δεν είναι δυνατό να ταΐζουν αγέλες αδέσποτων λίγα άτομα.

Στην γειτονική Αλεξανδρούπολη ο δήμος μοιράζει τροφές στους εθελοντές όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σε άλλους δήμους, ο δήμος σε συνεργασία με τους φιλόζωους ταΐζουν τα αδέσποτα. Γιατί στην Κομοτηνή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μήπως οι τροφές του δήμου πηγαίνουν σε ένα με δύο άτομα; Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ