ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΙΔΥΚ: «Μείωση ενοικίου σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους»

«Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα μέτρα ‘’ανακούφισης’’ της κυβέρνησης είναι αποσπασματικά, ελλιπή και με το σταγονόμετρο όσον αφορά τους εργαζόμενους, ενώ δίνονται εκατομμύρια προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους»

fonirodopis.gr

Να ενταχθούν άμεσα στο μέτρο επιδότησης ενοικίου όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή σύμβασης, ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Αναλυτικά:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι από την Τετάρτη προσπαθούν να καταγραφούν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την μείωση του ενοικίου, χωρίς το σύστημα να τους επιτρέπει.

Από τις δεκάδες χιλιάδες απολυμένων του Μαρτίου, από τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι, χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, το σύστημα δέχεται μόνο τους εργαζόμενους «των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή».

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν εκτός ακόμα και αυτής της μικρής δυνατότητας ανακούφισης.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα μέτρα «ανακούφισης» της κυβέρνησης είναι αποσπασματικά, ελλιπή και με το σταγονόμετρο όσον αφορά τους εργαζόμενους, ενώ δίνονται εκατομμύρια προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ίδιους τους εργοδότες που απολύουν, κόβουν μισθούς, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να ανοίξει η εφαρμογή και η μείωση ενοικίου για όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις εξελίξεις.

Να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή της σύμβασης (επιχειρήσεων που είτε έχουν κλείσει, είτε έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες), οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όλοι οι απολυμένοι, άνεργοι, μερικώς απασχολούμενοι, κτλ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ