ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Υποβολή αιτήματος για ενίσχυση των προληπτικών μέτρων εξετάζουν στην Π.Ε. Ροδόπης

«Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες», δηλώνει ο Νίκος Τσαλικίδης επισημαίνοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός»

fonirodopis.gr

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού  στη Ροδόπη, με υποβολή αντίστοιχου αιτήματος προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξετάστηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη τοπικών φορέων, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, Σαπών –Μαρωνείας κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, Αρριανών κ. Ριτβάν Αχμέτ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ.Κώστας  Χουβαρδάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της τηλεδιάσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εδώ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρακολουθούμε επισταμένα τις εξελίξεις, παραμένουμε σε αυξημένη εγρήγορση, σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς.

Ως αυτοδιοίκηση καλούμαστε  να ενισχύσουμε το έργο των αρμόδιων και των υγειονομικών φορέων κι αυτό πράττουμε.  Ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ λόγω της πανδημίας χειρίζονται άμεσα αυτή την επείγουσα κατάσταση τηρώντας αυστηρά και κατάλληλα πρωτόκολλα.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και οφείλουμε όλοι μας να λάβουμε μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Εφαρμόζουμε όλοι σωστά και πιστά τους κανόνες πρόληψης και προστασίας,  περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, παραμένουμε στο σπίτι για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Ενημερωνόμαστε σωστά από τους ειδικούς και τους γιατρούς κι ακολουθούμε τις συστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε εφησυχασμός. Επαγρυπνούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ