ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Στους 352 οι πολίτες που επέστρεψαν μέχρι σήμερα από την Τουρκία

Από αυτούς, οι 177 ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ένας βρέθηκε θετικός ενώ 175 περιμένουν να εξεταστούν για πρώτη φορά – Σε ξενοδοχεία φιλοξενούνται σήμερα 202 άτομα

fonirodopis.gr

Τον απολογισμό των πολιτών που επέστρεψαν από την Τουρκία, από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και σήμερα, έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

«Από την περασμένη Παρασκευή 27 Μαρτίου μέχρι σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου, υποδεχθήκαμε στην Περιφέρειά μας 352 πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, που επέστρεψαν από τη γειτονική Τουρκία.

Με τον συντονισμό της Περιφέρειάς μας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όλοι οι πολίτες που επέστρεψαν κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της Θράκης, όπου παρέμειναν σε προσωρινή καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από το σύνολο όσων υποδεχθήκαμε, οι πρώτοι 177 που επέστρεψαν ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την περασμένη Κυριακή.

Από αυτούς, 150 επέστρεψαν στα σπίτια τους, όπου παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ένας βρέθηκε θετικός, 9 θα χρειαστεί να εξεταστούν για δεύτερη φορά, ενώ 17 επέλεξαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο, είτε επειδή είναι κάτοικοι του Εχίνου και δεν μπορούν να μεταβούν εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν είτε επειδή θέλησαν να ολοκληρώσουν στο ξενοδοχείο το διάστημα του κατ’ οίκον περιορισμού τους.

Οι υπόλοιποι 175 περιμένουν να εξεταστούν για πρώτη φορά. Σήμερα, σε ξενοδοχεία της περιοχής μας παραμένουν 202 πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ