ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αυστηρότερα μέτρα στη Ροδόπη ζητάει για προληπτικούς λόγους ο Νίκος Τσαλικίδης

Αρνητικά μέχρι στιγμής τα δείγματα των φοιτητών που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία στη Ροδόπη – Συνεχίζεται και σήμερα ο επαναπατρισμός από το εξωτερικό

fonirodopis.gr

Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού στη Ροδόπη ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης με αφορμή το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Τσαλικίδης, τα όποια δείγματα εξετάστηκαν από φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης βγήκαν αρνητικά ενώ ο επαναπατρισμός συνεχίζεται και σήμερα.

Αναλυτικά, η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης:

«Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) λαμβάνει συνεχώς δείγματα από πολίτες που επέστρεψαν και επιστρέφουν από Τουρκία οι οποίοι τίθενται και παραμένουν σε προσωρινή καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Μέχρι στιγμής τα όποια δείγματα εξετάστηκαν σε ξενοδοχεία στη Ροδόπη βρέθηκαν αρνητικά οπότε η μεγάλη πλειοψηφία επέστρεψε στα σπίτια τους σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ κάποιοι παραμένουν με την θέληση τους για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόληψης (καραντίνας) κατά του κορωνοϊού.

Συνεχίζεται και σήμερα ο επαναπατρισμός και η καταγραφή συμπολιτών από το εξωτερικό τηρώντας τις απολυμάνσεις, τους κανόνες και τις οδηγίες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία. Όλοι μας οφείλουμε να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα και τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα ποσοστά στην περιοχή μας και κατ’ επέκταση σε όλη την επικράτεια.

Σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια υπό τον συντονισμό της κυβέρνησης χρειάζεται η στήριξη όλων μας.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους της περιοχής και το Υπουργείο. Με αφορμή το νέο κρούσμα ζητάμε πιο αυστηρά μέτρα και στο Νομό Ροδόπης και στους Δήμους για προληπτικούς λόγους.

Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ