ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Τσιόρδας: «Η χρήση μάσκας δεν μειώνει τις λοιμώξεις»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος

fonirodopis.gr

Για το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκες για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό, τοποθετήθηκε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Σχετικά με το θέμα της χρήσης μάσκας, θα ήθελα να κάνω μια μικρή επιστημονική τοποθέτηση που ελπίζω να την κατανοήσουμε όλοι καλά.

Βλέπετε ανθρώπους στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη να προσπαθούν να πάρουν μάσκες να προστατευτούν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε χθες και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό. 

Ειδικές κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις. Η χρήση των μασκών αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος από τη μάσκα προέρχεται όχι από την κάλυψη του στόματος των υγιών ανθρώπων αλλά από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν».

Οι σχετικές δηλώσεις από το 1:45

Το σχετικό σποτ του ΕΟΔΥ για τη χρήση μάσκας:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ