ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών»

«Η πρωτοβουλία αν και περιέχει έναν ισχυρό συμβολισμό, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση

fonirodopis.gr

Να καταστεί υποχρεωτική και όχι προαιρετική η μείωση βουλευτικών και υπουργικών μισθών, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε στελέχη της κυβέρνησης του να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κάλεσε μέσω ανάρτησης στο facebook όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ