ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Επαναπατρίστηκαν 90 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία

Κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό Κήπων έγινε θερμομέτρηση από Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ξενοδοχεία της Θράκης

fonirodopis.gr

Μέσω του τελωνείου των Κήπων επέστρεψαν το απόγευμα της Παρασκευής στη χώρα μας από την Τουρκία 90 Έλληνες φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτητές πανεπιστημίων της Τουρκίας, οι οποίοι απευθύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ακολούθησε η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των τελωνειακών Αρχών και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τον προγραμματισμό της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό έγινε θερμομέτρηση από Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, από την οποία όπως προέκυψε κανείς εκ των φοιτητών δεν είχε πυρετό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ξενοδοχεία της Θράκης όπου θα διενεργηθεί από τον ΕΟΔΥ έλεγχος διάγνωσης προσβολής από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ