ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση ΚΙΕΦ σε Βελόπουλο: «Ο λαός του Εχίνου ήταν πάντα πιστός στην Ελλάδα»

Προκλητικός ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στιγμάτισε τους κατοίκους στα Πομακοχώρια Ξάνθης μιλώντας για «πράκτορες της Άγκυρας» – Παραδόξως, η απάντηση ήρθε από ένα άλλο εθνικιστικό κόμμα… το τουρκόφρονο ΚΙΕΦ!

fonirodopis.gr

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

Μικροπολιτική -εθνικιστικού τύπου- σκέφτηκε να κάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Εχίνου Ξάνθης.

Με ένα προκλητικό tweet, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στιγμάτισε στο πανελλήνιο τους κατοίκους στα Πομακοχώρια Ξάνθης μιλώντας για «πράκτορες της Άγκυρας που μπαινοβγαίνουν στην Τουρκία» την ώρα που αυτοί βιώνουν τη δική τους αγωνία εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και του θανάτου ενός συντοπίτη τους.

Παραδόξως, η απάντηση στην παραπάνω αναφορά ήρθε από ένα άλλο εθνικιστικό κόμμα, το τουρκόφρονο ΚΙΕΦ το οποίο με ανακοίνωση του καταδικάζει τις δηλώσεις Βελόπουλου επισημαίνοντας πως «ο λαός του Εχίνου ήταν ανέκαθεν αφοσιωμένος στις θρησκευτικές και εθνικές του αξίες και πάντα παρέμεινε πιστός στη χώρα του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ:

«Στην καθημερινή ενημερωτική συνέντευξη του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το χωριό Εχίνος της Ξάνθης, έχει τεθεί από χτες 18:00 η ώρα σε καραντίνα για 14 ημέρες. Όσον αφορά αυτήν την απόφαση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι είμαστε πάντα μέσα σε αλληλέγγυη με όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στον Εχίνο. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η απόφαση πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για όλους τους κατοίκους των άλλων χωριών και πόλεων και ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων.

Επίσης καταδικάζουμε έντονα την ανακοίνωση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την απόφαση για το χωριό Εχίνος. Ο λαός του Εχίνου ήταν ανέκαθεν αφοσιωμένος στις θρησκευτικές και εθνικές του αξίες και πάντα παρέμεινε πιστός στη χώρα του.

Τέλος, καταδικάζουμε επίσης έντονα την ταπεινωτική στάση που έδειξε ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης την ώρα που απηύθυνε ερώτηση σε έναν κάτοικο του Εχίνου. Θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε ότι αυτές οι διακριτικές και ρατσιστικές ενέργειες, και κατανοήσεις θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και είναι αναγκαίο να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον αόρατο αυτό εχθρό».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ωστόσο επανήλθε στο θέμα την Πέμπτη 26 Μαρτίου, απαντώντας αυτή τη φορά στον Βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, για τον οποίο κάνει λόγο για «γελοιότητες» θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα αν η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική και αν θα πρέπει να κλείσει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x