ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό οι εργαζόμενοι στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ελλείψεις σε μάσκες και γάντια στο νοσηλευτικό ίδρυμα Κομοτηνής – «Μένουμε ακάλυπτοι με αποτέλεσμα να έρχονται σε κίνδυνο οι οικογένειες μας αλλά και η τοπική κοινωνία», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιάννης Τσουγκρανάς

fonirodopis.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε γάντια και μάσκες που παρατηρείται στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής κρούει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας κ. Γιάννης Τσουγκρανάς.

Μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» για την κατάσταση που επικρατεί την τελευταία περίοδο στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, ο κ. Τσουγκρανάς εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Ιωάννης Τσουγκρανάς

«Αυτή τη στιγμή πάσχουμε από υλικά επειδή τα απορροφάει το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που είναι νοσοκομείο αναφοράς», θα πει ο κ. Τσουγκρανάς για να προσθέσει ότι «μένουμε ακάλυπτοι με αποτέλεσμα να έρχονται σε κίνδυνο οι οικογένειες μας. Όταν θα μπει μια νοσηλεύτρια χωρίς μάσκα ή γάντια γίνεται αυτόματα φορέας και γινόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε ‘’δούρειος ίππος’’. Αυτή είναι η δική μας ανησυχία, να μην μεταφέρουμε τον ιό στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή ακόμα και στην τοπική κοινωνία».

Όπως μας επεσήμανε πάντως ο ίδιος, υπάρχει η ενημέρωση από τη διοίκηση του «Σισμανόγλειου» ότι θα έρθουν σύντομα υλικά που θα καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς καθώς γίνεται πολύ καλή δουλειά από την Ιατρική Υπηρεσία.

Θερμομετρήσεις σε κάθε επισκέπτη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποιούνται στην κεντρική πύλη από το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνεργασία με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

«Γίνεται πάρα πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά από την Ιατρική Υπηρεσία, τον υπεύθυνο κ. Πατλάκα και τη Διευθύντρια της Παθολογικής την κ. Εξάδα, οι οποίοι είναι οι άνθρωποι που στην ουσία σηκώνουν όλο το βάρος στο Νοσοκομείο», σημείωσε ο κ. Τσουγκρανάς ο οποίος εξήρε παράλληλα και τη δουλειά που γίνεται στην πύλη του «Σισμανόγλειου».

«Προς το παρόν στα ΤΕΠ προσέρχονται άτομα που πρέπει όντως να έρθουν επειδή γίνεται πολύ καλή δουλειά στη διαλογή των περιστατικών στην πύλη του Νοσοκομείου. Δεν υπάρχει η κατάσταση που επικρατούσε παλαιότερα όπου τα ΤΕΠ ήταν ξέφραγο αμπέλι», θα πει χαρακτηριστικά.

Εκτός της έλλειψης σε γάντια και μάσκες, ένα μείζον πρόβλημα που απασχολεί τον Σύλλογο Εργαζομένων «Σισμανόγλειου» είναι η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, που παρατηρείται σε ποσοστό 50% επί των οργανικών θέσεων.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε προσωπικό, τα όμορα νοσοκομεία μας έχουν ήδη πάρει επικουρικό προσωπικό. Απ’ όσο έχω πληροφορηθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει κάνει ενέργειες, αιτηθήκαμε γύρω στα 15 άτομα, το πόσο θα αποκομίσουμε είναι ένα θέμα, συνήθως έρχονται τα μισά», δήλωσε ο κ. Τσουγρανάς ο οποίος καταλήγοντας τόνισε πως «ναι μεν δεν είμαστε νοσοκομείο αναφοράς όμως δεν παύει να είμαστε εμείς αυτοί που υποδεχόμαστε τα περιστατικά και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x