ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή των συνοριακών σταθμών Ελλάδας – Βουλγαρίας, ζητάνε τα Επιμελητήρια ΑΜΘ

Επικαλούνται αυξημένη κίνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Βουλγαρία προς τη χώρα μας, γεγονός που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας

fonirodopis.gr

Την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών Ελλάδας – Βουλγαρίας ζητάνε με κοινή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην επιστολή, τα Επιμελητήρια επικαλούνται αυξημένη κίνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Βουλγαρία προς τη χώρα μας, γεγονός το οποίο όπως ισχυρίζονται ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων των Ελλήνων.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας κ.κ. Στυλιανός Μωραΐτης, Μάρκος Δέμπας και Στέφανος Γεωργιάδης αντίστοιχα.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι μέχρι σήμερα ληφθείσες πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, αδιαμφισβήτητα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχετε καταφέρει να προστατεύσετε τους πολίτες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Δεδομένων, όμως, των παγκόσμιων εξελίξεων και των αυξανόμενων κρουσμάτων στις γείτονες χώρες θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης και παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους.

Όπως γνωρίζετε, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υφίστανται πέντε οδικοί συνοριακοί σταθμοί Ελλάδας – Βουλγαρίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών από την Βουλγαρία προς τη χώρα μας, την οποία θεωρούν ασφαλέστερη και με καλύτερες υποδομές υγείας.

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των πολιτών της Περιφέρειάς μας αλλά και τη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο καλείται να περιθάλψει περισσότερα κρούσματα. Ήδη, χθες, τέθηκαν σε καραντίνα για δυο εβδομάδες χωριά της Ξάνθης, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, ενώ αρκετά είναι τα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω και κυρίως του γεγονότος ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, θεωρούμε ότι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία πολιτών από και προς την Βουλγαρία ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων των Ελλήνων. Προτείνουμε, λοιπόν, την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών Ελλάδας – Βουλγαρίας, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την μετακίνηση των εργαζομένων και από τις δύο πλευρές  υπό την προϋπόθεση ελέγχου των υγειονομικών προϋποθέσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία όλων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x