ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ειδικές άδειες κυκλοφορίας σε εθελοντές φιλόζωους έδωσε ο Δήμος Κομοτηνής

Προκειμένου να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα για να παρέχουν σίτιση στα αδέσποτα της περιοχής

fonirodopis.gr

Ειδικές άδειες κυκλοφορίας σε εθελοντές φιλόζωους έδωσε ο Δήμος Κομοτηνής προκειμένου αυτοί να μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα ώστε να παρέχουν σίτιση στα αδέσποτα  της περιοχής.

Η ενέργεια έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Αντώνη Λιάπη, ο οποίος ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για την απειλή λιμού με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπα αρκετά αδέσποτα και τον Δήμαρχο Κομοτηνής να ευαισθητοποιείται παρέχοντας γραπτές άδειες.

Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάπη:

«Χρόνια τώρα είχαμε ασκηθεί στην αυστηρή κριτική σε βάρος του Δήμου Κομοτηνής για την άθλια κατάσταση που επικρατούσε στο Δημοτικό Κολαστήριο/Φυλακή (Κυνοκομείο), για την μη καταδίκη των δειλών δολοφόνων που εκτονώνουν τις ψυχικές τους διαστροφές με φόλες σε βάρος των ανυπεράσπιστων αδέσποτων, για την έλλειψη πρωτοβουλιών καλλιέργειας φιλοζωϊκού πνεύματος στους πολίτες κλπ κλπ

Φαίνεται όμως ότι με το νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, τα πράγματα να παίρνουν άλλη τροπή.

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τα αδέσποτα, κυρίως στα περίχωρα της Κομοτηνής, βρίσκονται εμπρός στην απειλή του λιμού. Ο φόβος των ποινικών ευθυνών και των χρηματικών προστίμων, κρατά στα σπίτια, τους εθελοντές φιλόζωους.

Χθες και σήμερα, επικοινώνησα με τον Αντιπεριφερειάρχη νομού Ροδόπης κ. Νικ. Τσαλικίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή νομού Ροδόπης κ. Μιχ. Σεβδυνίδη, με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κων/νο Χουβαρδά και τους ανέπτυξα τις δραματικές πτυχές του προβλήματος.

Όλοι τους άκουσαν με ιδιαίτερη κατανόηση τα επιχειρήματα και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων του νόμου.

Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος με εξέπληξε θετικά. Χωρίς κανένα δισταγμό και χρονοτριβή, μου ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία φιλόζωων και περιοχών που σιτίζουν αδέσποτα. Σε μισή ώρα δόθηκαν γραπτώς όλες οι ειδικές άδειες.

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, για την αξιέπαινη ευαισθησία που επέδειξε. Η στάση του, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, σκόρπισε χαρά και ελπίδα για το μέλλον στους φιλοζωϊκούς κύκλους της πόλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x