ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Κορωνοϊός: Αστυνομικά μπλόκα στα Πομακοχώρια Ξάνθης

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος οποιουδήποτε από την ευρύτερη περιοχή του Εχίνου ύστερα από την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού

fonirodopis.gr

Σε πλήρη καραντίνα ο οικισμός του Εχίνου στα Πομακοχώρια Ξάνθης. Περιπολικά της Αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκο και απαγορεύουν την είσοδο ή έξοδο οποιουδήποτε από τον οικισμό μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και ενός θανάτου που καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα επέστρεψαν μαζικά εργαζόμενοι από την Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μ. Βρετανία μετά το κλείσιμο των εκεί βιομηχανιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν για επιστροφή 1.500 και πλέον ατόμων στην περιοχή του Εχίνου, ενώ κάποια ΜΜΕ από την περιοχή της Ξάνθης κάνουν λόγο μέχρι και για 6.000 Έλληνες πολίτες που εργάζονταν στην κεντρική Ευρώπη και επέστρεψαν στα χωριά τους.

Προκειμένου να μη τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση έθεσε σε πλήρη περιορισμό την περιοχή για 14 ημέρες με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά να καλεί τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους προειδοποιώντας πως είναι «υψηλότατος ο κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας στην περιοχή».

Δείτε πλάνα από το δελτίο ειδήσεων του Ena Channel:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ