ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια Ξάνθης

Η καραντίνα ξεκίνησε από τις 6.00 μ.μ. και θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες – «Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό – Υπάρχουν ενδείξεις υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

fonirodopis.gr

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη μετά το θάνατο ενός άνδρα από κορωνοϊό, αλλά και τα εννέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Από τις 6 σήμερα το απόγευμα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα του Εχίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι μέριμνες για τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της περιοχής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί και από το ΕΚΑΒ το Κέντρο Υγείας Εχίνου, με την απαγόρευση να ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απριλίου.

«Υψηλότατος ο κίνδυνος»

«Καλούμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και των χωριών του δήμου Μύκης να μείνουν στα σπίτια τους» επανέλαβε ο υφυπουργός και προειδοποίησε ότι είναι «υψηλότατος ο κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας στην περιοχή».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχουν συμμορφωθεί προς τα μέτρα, ενώ «οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών» επισήμανε ο υπουργός, προαναγγέλλοντας περαιτέρω αυστηροποίηση των ελέγχων από αύριο και ιδιαίτερα σε όσους παραμένουν υποχρεωτικά σε συνθήκες αυτοπεριορισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ