ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρατσιστικό ΚΙΕΦ κατηγορεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης για… ρατσισμό!

Επειδή η Διοικήτρια του νοσοκομείου έκανε το «λάθος», σε ανακοίνωση για κρούσμα κορωνοϊού, να κάνει αναφορά στα Πομακοχώρια και στον Εχίνο Ξάνθης!

fonirodopis.gr

Το τουρκόφρονο ΚΙΕΦ που προωθεί τον εθνικισμό και αγωνίζεται για τα δικαιώματα μόνο της μειονότητας, αλλά όχι και των υπολοίπων, προβαίνοντας έτσι σε έναν άκρως ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών με βάση το θρήσκευμα (ή και την καταγωγή) έφτασε στο σημείο να κατηγορεί άλλους για ρατσισμό!!!

Στην προκειμένη περίπτωση, τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα επειδή η τελευταία έκανε το «λάθος» να αναφέρει, σε ανακοίνωση για κρούσμα κορωνοϊού, το χωριό Εχίνος!

Τι κι αν η αναφορά αποσκοπεί στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των ντόπιων, τι κι αν σε επόμενη ανακοίνωση αναφέρθηκε το όνομα ενός ακόμη χωριού (Διομήδεια Ξάνθης), τι κι αν χωριά και πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη ανακοινώνονται με κάθε επισημότητα από τα πλέον αρμόδια χείλη, το ΚΙΕΦ -και μόνο αυτό- κατάφερε να ανακαλύψει… ρατσισμό! Ίσως επειδή τα στελέχη του κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!

Θα θέλαμε, επ’ ευκαιρίας, να στείλουμε το μήνυμα στο ΚΙΕΦ ότι θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους τις ρατσιστικές διακρίσεις, να πάψει να προωθεί τον εθνικισμό και να αγωνιστεί για τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως του θρησκεύματος ή της καταγωγής τους.

Έως τότε δεν έχει κανένα δικαίωμα να κουνάει επιδειχτικά το δάχτυλο σε άλλους, ειδικά για ζητήματα ρατσισμού. Επειδή αυτό χαρακτηρίζεται μόνο ως υποκρισία και θράσος.

Η ανακοίνωση του εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ:

«Xθες o πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ξεκίνησε να ισχύει από σήμερα 23 Μαρτίου του 2020 6:00 η ώρα το πρωί, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του Κορονοϊού. Όπως δηλώσαμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και τα μέτρα που ελήφθησαν. Με γνώμονα την ανθρώπινη υγεία πιστεύουμε πως το τελευταίο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι πολύ σωστό και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να ακολουθήσετε αυστηρά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ωστόσο, ενώ υπάρχει ο εφιάλτης του Κορονοϊού που έχει απλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένες ρατσιστικές προσεγγίσεις και γεγονότα.

Στις 21 Μαρτίου του 2020 δημοσιεύτηκε ένα σκίτσο στην εφημερίδα Καθημερινή που στόχευσε Μουσουλμάνους και Τούρκους. Όπως φαίνεται στο σκίτσο, η προσπάθεια να δημιουργηθεί η αντίληψη ότι ο Κορονοϊός προέκυψε από Μουσουλμάνους και Τούρκους είναι πράξη αντίθετη προς το ανθρώπινο μυαλό. Ως ΚΙΕΦ, θέλουμε να εκφράσουμε ότι όλοι πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που θα συνδέουν την διαφορετική κουλτούρα, τις πεποιθήσεις και τις ταυτότητες με την επιδημία σε αυτές τις μέρες που όλος ο κόσμος περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Ένα άλλο περιστατικό που έγινε στην περιοχή μας, μας έδειξε ότι μπορούν να γίνουν διακρίσεις ακόμη και σε ανθρωπιστικά και υγειονομικά θέματα. Από την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ανακοινώνει τα κρούσματα Κορονοϊού χωρίς λεπτομέρειες στις πρώτες 4 περιπτώσεις, ενώ στην 5η περίπτωση ανακοινώνει το όνομα του χωριού. Στη δήλωση του νοσοκομείου για την 5η περίπτωση υιοθετήθηκε μια διαφορετική μέθοδος από τις προηγούμενες δηλώσεις, ανακοινώνοντας το χωριό του Εχίνου της Ξάνθης. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια ρατσιστική προσέγγιση, στην οποία αντέδρασε και η κοινωνία μας. Παρόλο που αργότερα οι εφημερίδες έγραψαν ότι η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ραφαέλα δεν είχε καμία κακή πρόθεση, αναμένουμε επίσημη δήλωση.

Επιπλέον, στα σχόλια που έγιναν στα κοινωνικά μέσα σχετικά με το θέμα, καταδικάζουμε έντονα το άτομο που πρότεινε την επαναφορά της απαγορευμένης ζώνης με την την αντιδημοκρατική μπάρα στο 8ο χιλιόμετρο του ορεινού όγκου Εχίνου-Ξάνθης.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε εκ νέου ότι αυτές οι διακριτικές και ρατσιστικές ενέργειες, ανακοινώσεις και κατανοήσεις θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Τονίζουμε πως πιστεύουμε οτι θα ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες που επηρεάζουν την χώρα αλλά και όλο τον κόσμο με αλληλεγγύη και υπομονή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x