ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Εμπρηστική δήλωση ψευδομουφτή Κομοτηνής: «Στη Δ. Θράκη ισχύουν οι αποφάσεις της Τουρκίας»

«Ξεπερνά πλέον τα όρια. Αφαιρέστε του την ιθαγένεια και απελάστε τον», τονίζει σε πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «Εστία»

fonirodopis.gr

Σε μια εμπρηστική ανάρτηση στο twitter, η οποία αμφισβητεί ξεκάθαρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη Θράκη, προχώρησε την Τρίτη 17 Μαρτίου ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ με αφορμή τον κορωνοϊό και τις απαγορεύσεις συναθροίσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «Εστία», ο ψευδομουφτής Κομοτηνής έγραψε: «Οι αποφάσεις που έλαβε η Διεύθυνσις Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) για το θέμα του κορωνοϊού, ισχύουν και για εμάς στην δυτική Θράκη. Θα πρέπει όλοι να φερθούμε με ευαισθησία αυτές τις ημέρες που ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού».

«Καθιστά σαφές ότι αναφέρεται σε μια Διεύθυνση που υπάγεται στην τουρκική κυβέρνηση. Στην διεύθυνση μάλιστα εκείνη η οποία προέβη στην παράνομη μεθόδευση να τον παρουσιάζει σαν μουφτή στην μειονότητα, ενώ δεν είναι. Πουθενά στον ισλαμικό κόσμο, οι μουφτήδες δεν εκλέγονται «δια βοής» από ένα άτακτο εκκλησίασμα. Πουθενά το Κοράνι δεν προβλέπει τέτοιες διαδικασίες.

Αυτό βεβαίως δεν απασχολεί την ελληνική Πολιτεία, η οποία έχει άλλου σοβαρούς λόγους να στραφεί εναντίον του. Για την ελληνική Πολιτεία μόνον η αντιποίησις μιας θρησκευτικής αρχής είναι ποινικώς κολάσιμη. Και το αδίκημα αυτό, ο Ιμπραήμ Σερίφ το διαπράττει κατ’ εξακολούθησιν χρόνια τώρα.

Πλέον όμως ξεπερνά τα όρια. Διακηρύσσει πως ένα τμήμα της ελληνικής επικρατείας, πως ένας πληθυσμός ελληνικός υπάγεται και υπακούει σε μια τρίτη χώρα. Και τούτο είναι πολλαπλώς κολάσιμο. Το θέμα είναι απλό. Πόσο ακόμη θα τον ανέχεται η Ελλάς; Γιατί ακόμη δεν τον έχει «ξυρίσει» διαπομπεύοντάς τον στους ανθρώπους που επιδιώκει να προσηλυτίσει και μάλιστα όχι θεολογικά, αλλά απλώς υπέρ των συμφερόντων μιας ξένης χώρας.

Αλλά αφού σε αυτήν την ξένη χώρα πιστεύει ότι ανήκει γιατί να μην τον διευκολύνουμε; Να του αφαιρέσουμε την ιθαγένεια και να τον απελάσουμε αμέσως. Να σταματήσει και να παρενοχλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους», σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα «Εστία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ