ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Απαράδεκτες συμπεριφορές κατοίκων στην Κομοτηνή, καταγγέλλει ο Γιάννης Γκαράνης

Πετούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους μάσκες, μαντίλια απολύμανσης, μπουκάλια απολυμαντικών και γάντια – Αγνοούν τις συστάσεις και εξακολουθούν να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους

fonirodopis.gr

Απαράδεκτες συμπεριφορές κατοίκων στην Κομοτηνή, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης ο οποίος αναγκάστηκε με δελτίο Τύπου να απευθύνει «επείγουσα έκκληση» προκειμένου να συνετιστούν διάφοροι.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο Δήμαρχος κάτοικοι πετούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους μάσκες, μαντίλια απολύμανσης, μπουκάλια απολυμαντικών και γάντια ενώ αγνοούν τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και εξακολουθούν να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής:

«Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απευθύνει επείγουσα έκκληση στους συμπολίτες μας να ΜΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ σε δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας απαγορεύεται η συνάθροιση πέραν των δέκα ατόμων, σε απόσταση ενάμισι μέτρο ανά άτομο, είτε σε εσωτερικούς, είτε σε υπαίθριους χώρους, με κυρώσεις 1000 ευρώ ανά άτομο.

Απευθύνει, λοιπόν, θερμή και αυστηρή παράκληση να μη μαζεύονται σε χώρους, όπως  άλση,  πλατείες, παραλίες, καθώς και στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας.

Επίσης, επειδή έχει παρατηρηθεί ευρέως το φαινόμενο συμπολίτες μας να πετούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους τα μέσα προστασίας, που χρησιμοποιούν για να προφυλαχτούν από τον κορωνoϊό, όπως μάσκες, μαντήλια απολύμανσης, μπουκάλια απολυμαντικών και γάντια, συστήνει με απόλυτη αυστηρότητα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ και να συμμορφωθούν με τους κανόνες καθαριότητας και προάσπισης της δημόσιας υγιεινής.

Έτσι, κάθε φορά που θα επιθυμούν να πετάξουν τα μέσα προστασίας, που έχουν χρησιμοποιήσει, να τα τοποθετούν σε μικρές σακούλες, να τις κλείνουν και στη συνέχεια να τις απορρίπτουν στους κάδους απορριμμάτων.

Υπενθυμίζει δε, ότι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου μας είναι μια κρίσιμης αξίας ασπίδα διαφύλαξης της υγείας όλων μας. Κάθε τι που επιβαρύνει ή απειλεί την ατομική τους ασφάλεια μπορεί να αποβεί ολέθριο και για την υγεία όλων μας!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ