ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Έφτασαν τους δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε μια γυναίκα 93 ετών – Στα 495 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

fonirodopis.gr

Μία γυναίκα 93 ετών είναι o 10ος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Η γυναίκα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο ως επιβεβαιωμένο κρούσμα, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα.

Η γυναίκα προερχόταν από την Ηλεία και είχε καταχωρηθεί ως επαφή των προσκυνητές στους Αγίους Τόπους.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της από τον κορωνοϊό και το τέταρτο θύμα του ιού μέσα σε 24 ώρες.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει τρεις νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό στους εννέα. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας,  31 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 495. Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι.

Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα. Δεκαεννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.  Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι βαριά ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή. Όλα οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι άνδρες, είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ξεπερνά τα 72 έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ