ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Προστασία με… ληγμένα αντισηπτικά στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης!

«Η εικόνα με το ληγμένο προ έξι ετών μπουκάλι απολυμαντικού υγρού αποτελεί κατάντια που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες εμφανίζεται», καταγγέλλει ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης

fonirodopis.gr

Ληγμένα αντισηπτικά, προ έξω ετών, χρησιμοποιούν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για την προστασία εργαζομένων και πολιτών από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» Μιχάλης Αμοιρίδης.

Όπως σημειώνει μάλιστα ο ίδιος, κάποιοι έσπευσαν να μουτζουρώσουν με στυλό την ημερομηνία λήξης προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Μιχάλη Αμοιρίδη:

«Με ληγμένα υλικά προστασία δεν υπάρχει, διαμαρτύρονται πολίτες, απαιτείται σοβαρότητα από την αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να συμπεριφερθούμε ανάλογα. Το παράδειγμα, έγκυρα, άμεσα και στοχευμένα το έχει δώσει ο Πρωθυπουργός με την κυβέρνηση και τα στελέχη της και αυτό είναι αποδεκτό ευρύτατα. Αντίστοιχα ζητάμε την ίδια ώριμη αντίδραση και από τους πολίτες, να επιδείξουν ατομική κοινωνική ευθύνη, ώστε να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό και με τις ελάχιστες κοινωνικές συνέπειες την πανδημία.

Η περιφέρεια όλο αυτό το διάστημα απούσα, με επιδερμικές κινήσεις, αργοπορημένες και χωρίς ουσία. Θα περιμέναμε το ελάχιστο που ανακοίνωσαν να το διαφυλάξουν προστατεύοντας εργαζόμενους στα κτίρια της Περιφέρειας και πολίτες. Δυστυχώς ούτε τα ελάχιστα δεν είναι ικανοί να τηρήσουν, με αποτέλεσμα να γίνω αποδέκτης διαμαρτυριών πολιτών που έπρεπε να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο διοικητήριο Ξάνθης. Ούτε μάσκες έχουν χορηγηθεί σε υπαλλήλους και επισκέπτες, αλλά και ένα μπουκαλάκι απολυμαντικό που έβαλαν σε ένα τραπέζι, μάλλον για να βγούνε από την υποχρέωση, φαίνεται να είναι ληγμένο!!!! Μάλιστα κάποιος μουτζούρωσε με στυλό τις ημερομηνίες, χωρίς επιτυχία και αυτό!

Κε Εφραιμίδη, σας όρισαν αντιπεριφερειάρχη όμως δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε ποια θέση κατέχετε και ποιες ευθύνες έχετε έναντι των συμπολιτών μας. Οι υπάλληλοι και οι πολίτες θα έπρεπε να προστατεύονται με μέτρα ουσίας. Η Περιφέρεια θα έπρεπε να δίνει όχι μόνο το παράδειγμα αλλά και το βηματισμό ώστε να κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια. Αντιθέτως η εικόνα με το ληγμένο προ έξι ετών μπουκάλι απολυμαντικού υγρού αποτελεί κατάντια που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες εμφανίζεται. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να αισθανθεί ένας άνθρωπος με φιλότιμο είναι ντροπή για την κατάντια και την αδιαφορία.

Κάντε το ελάχιστο, κάτι που ήδη έχουν κάνει αλλού εδώ και μέρες, χορηγήστε σε προσωπικό και συναλλασσόμενους πολίτες, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά), τα οποία να μην έχουν λήξει και προβείτε άμεσα σε απολύμανση των κτιρίων της Περιφέρειας που είναι σε χρήση, επαναλαμβάνοντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι σημαντική η προστασία της υγείας των πολιτών και δεν είναι δύσκολο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x