ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Μονίμως αλυσοδεμένα παραμένουν τα σκυλιά στη Μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή

«Παρά τα δημοσιεύματα και τη μήνυση που κατατέθηκε είναι προφανές ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων για καλυτέρευση των συνθηκών των δύο κυνηγόσκυλων», σημειώνει η ομάδα Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Μονίμως αλυσοδεμένα φαίνεται πως εξακολουθούν να παραμένουν τα δύο κυνηγόσκυλα που βρίσκονται στον προαύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της μονάδας της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, όπως καταγγέλλει η φιλοζωική ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής».

Το θέμα είχαμε αναδείξει τον Μάρτιο του 2019 όταν δεχθήκαμε σχετική καταγγελία από φιλόζωους της περιοχής ενώ αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019, κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κακοποίηση σκύλων.

Παρ’ όλα αυτά όμως, τίποτα όπως φαίνεται δεν έχει αλλάξει με τη φιλοζωική ομάδα να δηλώνει την επιφύλαξη της για μελλοντικές νομικές κινήσεις.

Η ανάρτηση της φιλοζωικής ομάδας:

«Το θέμα της μόνιμης αλυσόδεσης δύο κυνηγετικών σκύλων στο κτίριο της ΕΥΠ Κομοτηνής είχε αναδείξει η εφημερίδα Φωνή της Ροδόπης (Μάρτιος 2019) και κατόπιν είχαμε κάνει μήνυση και εμείς στις 5.11.2019, αφού είδαμε ότι παρόλα τα δημοσιεύματα που είχαν γίνει, δεν είχε αλλάξει κάτι.

Μετά τη μήνυση και για επί ένα ολόκληρο μήνα τα δύο σκυλιά παρέμεναν δεμένα. Μέσα σε αυτό το μήνα είχαμε δεχθεί καταγγελία ότι στο πίσω μέρος του κτιρίου της ΕΥΠ υπάρχουν και άλλα δύο σκυλιά στην ίδια κατάσταση. Πράγματι, πήγαμε και τα είδαμε και ήταν και αυτά μονίμως δεμένα.

Μέσα στο Δεκέμβριο 2019 διαπιστώσαμε ότι και τα 4 σκυλιά είχαν αφεθεί ελεύθερα να τρέχουν στο χώρο της υπηρεσίας. Μετά όμως από κάποιο καιρό, τα δύο σκυλιά που βρίσκονταν στο πίσω μέρος εξαφανίστηκαν, ενώ τα δύο μπροστά ξαναπέρασαν στη φάση της μόνιμης αλυσόδεσης, με μόνη διαφορά το ότι η αλυσίδα είναι λίγο μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στην υπηρεσία αυτή για καλυτέρευση των συνθηκών των δύο κυνηγόσκυλων. Εμείς από την πλευρά μας επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες κινήσεις μας, αν τα πράγματα συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον να είναι τα ίδια.

Όταν τα στελέχη της πολιτείας παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία (και μάλιστα αστυνομικοί), είναι επόμενο να ενθαρρύνεται η αντίστοιχη παραβατικότητα των απλών πολιτών.

Σημείωση: η φωτό είναι από τα κτίρια της ΕΥΠ στην Αθήνα. Στην Κομοτηνή απαγορεύονται οι φωτογραφήσεις στο κτίριο της ΕΥΠ και για το λόγο αυτό δεν μπορέσαμε να βγάλουμε φωτό και τα 4 σκυλιά που ήταν μονίμως αλυσοδεμένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ