ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα, στα 464 συνολικά στην Ελλάδα

Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι

fonirodopis.gr

Στα 464 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στη χώρα μας μετά την επιβεβαίωση 46 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου που μαστίζει τη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρα.

Τα ιδιαιτέρως ανησυχητικά «ορφανά» κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 72.

Από τους ασθενείς νοσηλεύονται 78 και 16 είναι διασωληνωμένοι.

Στόχος μας, είπε ο κ.Τσιόδρας είναι να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι, ταυτόχρονα και είπε ότι είναι απαράδεκτο τα πλοία να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου. Όπως είπε με τη μετακίνηση προς την περιφέρεια και τα νησιά τίθενται σε κίνδυνο ηλικιωμένοι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

Τα περισσότερα κρούσματα της νόσου εξακολουθούν να καταγράφονται στην Αθήνα και επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι άνδρες. Αναφέρθηκε επίσης σε νέα κλινική μελέτη που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση του πειραματικού εμβολίου. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αναμενονται περίπου σε τρεις μήνες.   Αύριο, αναμένεται να εκδοθούν ειδικές οδηγίες για νεφροπαθείς, ενώ σήμερα πανελλήνιο διαδικτυακό σεμινάριο για πνευμονολόγους  από τον καθηγητή Στ. Λουκίδη.

«Υπάρχουν φάρμακα στη φαρέτρα μας», είπε ο κ.Τσιόδρας. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ