ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Στα σύνορα βρίσκονται 5.000 προβοκάτορες του Ερντογάν, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Έβριζαν τους Έλληνες φωνάζοντας «Yunan f@ck you», επιτίθονταν στις δυνάμεις ασφαλείας και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος χρησιμοποιώντας μέχρι και αυτοσχέδιες κατασκευές από ξύλα

fonirodopis.gr

Μετανάστες στην τουρκική πλευρά των συνόρων, κάποιοι εξ αυτών από το Ιράν όπως δηλώνουν, έβριζαν τους Έλληνες φωνάζοντας «Yunan f@ck you», επιτίθονταν στις δυνάμεις ασφαλείας με πέτρες και δακρυγόνα και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος χρησιμοποιώντας μέχρι και αυτοσχέδιες κατασκευές από ξύλα.

«Ο Ερντογάν έχει παρατάξει στα σύνορα 5.000 προβοκάτορες, νεαρής κυρίως ηλικίας. Οικογένειες, παιδιά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας έχουν πλέον εγκαταλείψει τα σύνορα, καθότι κατάλαβαν ότι η υπόσχεση του Ερντογάν ότι θα περάσουν ελεύθερα στην Ευρώπη δεν ισχύει. Σκοπός των Τούρκων είναι να παραβιάσουν τα σύνορα μας και να εκβιάζουν από καλύτερη θέση την Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξη του στο pod.gr ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δόθηκε αμέσως μετά την επιστροφή του από τα σύνορα την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά τη νέα απόπειρα βίαιης παραβίασης των συνόρων στις Καστανιές του Έβρου.

Αναφερόμενος στη διάταξη των ελληνικών δυνάμεων, ο υπουργός ξεκαθάρισε: «Είναι μια αστυνομική και όχι μια στρατιωτική επιχείρηση. Οι Τούρκοι με κανόνια έριχναν χημικά μέσα στο ελληνικό έδαφος και οι ελληνικές δυνάμεις αμυνόμενες απαντούσαν με ρίψη νερού που είναι ήπιας μορφής αντίδραση. Εδώ δεν διεξαγόταν πόλεμος με πραγματικές σφαίρες. Υπήρχαν επιχειρήσεις μέσα στους κανόνες της αστυνομικής δράσης».

«Στην Ευρώπη δεν πίστευαν πως η Ελλάδα θα άντεχε σε αυτή την επίθεση στα σύνορα. Τους ξάφνιασε ευχάριστα η αντίστασή μας», κατέληξε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η σημαία της Ευρώπης κυματίζει στον Έβρο με 20 χώρες να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x