ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Bild: «Οι Έλληνες προειδοποιούν για νέα προβοκάτσια από τον Ερντογάν»

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται απόρρητο έγγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ και μιλά για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία εν μέσω πανδημίας

fonirodopis.gr

Την προσφυγική κρίση και την ένταση στον Έβρο, η οποία απασχόλησε έντονα το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως έχει επισκιάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει την κάνουλα χιλιάδων προσφύγων, όπως επικαλείται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, οδήγησε στην κρίση των συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως και ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία.

Σύμφωνα με την Bild, αν και η ένταση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου έχει κοπάσει, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε συναγερμό εξαιτίας πληροφοριών περί νέας προκλητικής ενέργειας από την πλευρά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε τέσσερις πρεσβείες (Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσινγκτον) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγραφεί προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους, εν μέσω του χάους των εξελίξεων γύρω από τον κορωνοϊό.

Στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας έχει στη διάθεσή της η Bild, οι πρεσβείες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ όπως και με εκπροσώπους των ΜΜΕ και να τους ενημερώσουν για την επείγουσα κατάσταση.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο φέρεται να επικαλείται η Bild, δήλωσε ότι εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από την παγκόσμια υγεία, η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, εκμεταλλευόμενη την παρούσα κατάσταση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την Bild, φοβάται για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ατύχημα, με τραυματίες ή ακόμη χειρότερα και με θύματα, μετά το επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στην Κω.

Το γερμανικό περιοδικό, μάλιστα, υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η κρίση των Ιμίων, το 1996.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ