ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση για κλείσιμο του Τελωνείου Κήπων απευθύνει η ΟΕΕ Θράκης

Στην επιστολή της επικαλείται ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Τουρκία, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στη Θράκη μέσω των διελεύσεων τουρκικών φορτηγών και επισκεπτών

fonirodopis.gr

Έκκληση για κλείσιμο του Τελωνείου των Κήπων απευθύνει με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Στην επιστολή της, η ΟΕΕ Θράκης κάνει λόγο για ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Τουρκία, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στη Θράκη μέσω των διελεύσεων τουρκικών φορτηγών και επισκεπτών.

Αναλυτικά, η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Γ.Γ. Αντώνης Φραντζής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη συνοριογραμμή Ελλάδος Τουρκίας στον Έβρο αναφορικά με το μεταναστευτικό, έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Θράκης, και δη της ελληνοτουρκικής μεθορίου, προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση του SARS-Cov-2 στη γείτονα χώρα. Το γεγονός δε ότι το συνοριακό σημείο των Κήπων Έβρου παραμένει ανοικτό για διελεύσεις επισκεπτών και εισόδους στη χώρα τουρκικών φορτηγών οχημάτων, παρά το ότι η Τουρκία αποτελεί χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στον Έβρο και τη Θράκη.

Επισημαίνουμε ότι η Τουρκία ανακοίνωσε ελάχιστα κρούσματα του ιού, γεγονός το οποίο η επιστημονική κοινότητα αντιμετωπίζει με μεγάλο σκεπτικισμό καθώς η εξάπλωση του ιού είναι παγκόσμια αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η Τουρκία συνορεύει με χώρες οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την ασθένεια όπως το Ιράν όπου μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς.

Ως Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους μίας περιοχής η οποία δεν έχει πληγεί ακόμη από την πανδημία και αφουγκράζεται την αγωνία και τον φόβο, κάνουμε ύστατη έκκληση σε εσάς και την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων στον Έβρο ως αποφασιστικό μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του Covid-19 σε όλη την ελληνική επικράτεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ