ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα, 331 στο σύνολο και 8 οι διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα του κωρονοϊού αυξάνονται ιλιγγιωδώς, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σιωτ. Τσιόδρας

fonirodopis.gr

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος, και στη χώρα μας, με τα κρούσματα και τα θύματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο πανδημικός κορωνοϊός SARS-CΟV-19.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε πλέον στο σύνολο 331 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς προστέθηκαν 103  άλλα κρούσματα. Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. 

Τα 103 αυτά κρούσματα ανεβάζουν συνολικά τον αριθμό τους σε 331. Από αυτά τα 44 θεωρούνται εγχώρια, δηλαδή δεν συνδέονται με άλλα γνωστά κρούσματα. Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος «ορφανά» επειδή δεν είναι επιστημονικός.

Αυτή τη στιγμή 51 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 8 από αυτούς διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Ακόμα 10 από τους πρώτους ασθενείς πήραν εξιτήριο. Οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής τέσσερις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσιόδρας, διευκρίνισε ότι τα γνωστά ανιπυρετικά φάρμακα όχι μόνο δεν ευθύνονται για την εξάπλωση του ιού, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις όπως τα φάρμακα της πίεσης, λειτουργούν αποτρεπτικά.

Αναφορικά με τις συναθροίσεις στις εκκλησίες, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται και ότι περιμένει την Ιερά Σύνοδο να λάβει αυτή την απόφαση στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε και πάλι ατομική ευθύνη από τους πολίτες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, ενώ τόνισε πως τα ήπια συμπτώματα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους. «Εξακολουθούμε να περνάμε το σημαντικό μήνυμα για περιορισμό του συγχρωτισμού ων ομάδων του πληθυσμού», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ