ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες πιστοί μετέλαβαν από το ίδιο κουτάλι και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας!

Την ίδια ώρα καταστηματάρχες συλλαμβάνονται για παραβίαση της καραντίνας και η Πολιτεία μαζί με τους γιατρούς προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μείνει σπίτι του – «Τα ημίμετρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν σήμερα (15/3) στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης, παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, της κυβέρνησης, αλλά και Μητροπολιτών και ιερέων, για περιορισμό στο σπίτι και αποφυγή χώρων όπου μπορεί να σημειωθεί συνωστισμός με στόχο τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από παιδιά έως και ηλικιωμένους, κατέκλυσαν τον εσωτερικό χώρο, μετέλαβαν κανονικά από το ίδιο κουτάλι τη Θεία Κοινωνία, ενώ κάποιοι φίλησαν με ευλάβεια το χέρι του ιερέα αμέσως μετά, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Στο ίδιο βίντεο δεν απεικονίζεται κανείς που να έχει λάβει μέτρα προστασίας, όπως μάσκες ή γάντια μιας χρήσης.

Την ώρα λοιπόν που συλλαμβάνονται καταστηματάρχες για παραβίαση της καραντίνας και η Πολιτεία μαζί με τους γιατρούς προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μείνει σπίτι του, η Εκκλησία παραμένει στο απυρόβλητο.

Το απίστευτο αυτό γεγονός μετέδωσε κιόλας ζωντανά (!) η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ2. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Αλ. Χαρίτσης: «Τα ημίμετρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν»

Με αφορμή τη σημερινή λειτουργία στις εκκλησίες της χώρας και την τέλεση της θείας κοινωνίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει σε μήνυμά του:

«Δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν.

Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας.

Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ