ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία μεθοδεύει νέο «κύμα» από fake news σε ξένα ΜΜΕ κατά της Ελλάδας

Με επείγον σήμα του ΥΠΕΞ ειδοποιήθηκαν οι πρεσβείες της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, του Βερολίνου και των Παρισίων

fonirodopis.gr

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal, από νωρίς το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε στοχευμένη διαρροή χαλκευμένων πληροφοριών, βίντεο και συντεταγμένων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με σκοπό να πλήξουν την Ελλάδα. Την επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας συντονίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, αφορά την παρουσίαση μιας ακόμη (υποτιθέμενης) ανάλυσης η οποία θα στηρίζει τους γνωστούς ισχυρισμούς που διοχέτευσε η Τουρκία σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους οι ελληνικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 4 Μαρτίου έναν πρόσφυγα-μετανάστη στον Έβρο -μια από τις 2, 3 ή ακόμη και 5 (υποτιθέμενες) περιπτώσεις που αναφέρουν ανάλογα με την ημέρα (ή και την… ώρα) η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι οι πληροφορίες και τα υποτιθέμενα στοιχεία που διοχέτευσε η Τουρκία στις 4 Μαρτίου, διαψεύστηκαν αμέσως και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Μετά την επιβεβαίωση -τις τελευταίες ώρες- από τις ελληνικές αρχές ότι η Τουρκία επιδιώκει εκ νέου τα επόμενα 24ωρα τη σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση δημοσιευμάτων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας -στην πραγματικότητα «ρεπορτάζ» με βάση χαλκευμένα στοιχεία από κορυφαία μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού- το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ειδοποιήθηκαν με επείγον σήμα οι πρεσβείες της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, του Βερολίνου και των Παρισίων και δόθηκε εντολή στους πρέσβεις να ενημερώσουν επειγόντως κατά την κρίση τους τους κατάλληλους συνομιλητές για τις ενέργειες που μεθοδεύει η Τουρκία.

Η όλη υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιχειρεί να επηρεάσει με κάθε μέσο τις τελευταίες 10 ημέρες τα μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με στόχο να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μία χώρα που δήθεν δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ είναι γνωστό παγκοσμίως ότι ίδια καταδικάζεται από κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό για το θέμα αυτό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όργιο προπαγάνδας από τα φερέφωνα του Ερντογάν για τους μετανάστες στον Έβρο
Η τουρκική μονταζιέρα κατασκευής fake news έχει πάρει φωτιά – Bάζουν τους μετανάστες να λένε on camera ότι οι Έλληνες τους πήραν τα ρούχα – Στόχος να επηρεάσουν την τουρκική κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ