ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Δήμος Αρριανών: Έκκληση σε δημότες να περιορίσουν τις συναλλαγές τους

Λήψη επιπλέον μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Δήμος Αρριανών

fonirodopis.gr

Ο Δήμος Αρριανών έχοντας υπόψη την ΦΕΚ 55/Α’/11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την επείγουσα Εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.68/108/οικ.7874 του Υπουργείου Εσωτερικών και τις οδηγίες της Π.Ε.Δ. Α.Μ-Θ προχωρά στην λήψη επιπλέον μέτρων-συστάσεων με ισχύ ως και την 31 Μαρτίου 2020:

1. Περιορίζονται κατά 50%, από τις 08:00 ως τις 12:00, οι ώρες εισόδου κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου Αρριανών (Έγγραφο 227/12.03.2020 Π.Ε.Δ. Α.Μ-Θ).

2. Όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κ.α.) θα συνεδριάσουν δια περιφοράς ή όπως προβλέπει το Άρθρο 10 της ΠΝΠ ΦΕΚ 55/Α’/11-3-2020.

3. Οι διορθωτικές δηλώσεις της επιφάνειας ακινήτων στον Δήμο θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/.

4. Οι πολίτες δεν είναι απαραίτητο να προσέλθουν άμεσα στο Κέντρο Κοινότητας του Δ. Αρριανών για αιτήσεις σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και το Επίδομα Στέγασης καθώς οι τρέχουσες αιτήσεις θα ισχύσουν ως και τον Απρίλιο. Παράλληλα η προθεσμία για το Επίδομα Γέννησης αναστέλλεται ως τις 30 Απριλίου 2020

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρριανών ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για όλες τις νεότερες εξελίξεις.

5. Η εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Δήμου και στα ΚΕΠ θα γίνεται χωρίς συνωστισμό ατομικά και χωρίς συνάθροιση.

6. Οι ανταποκριτές Ο.Γ.Α. θα εξυπηρετούν τους δημότες μόνο για θέματα που σχετίζονται με την ενεργοποίηση των βιβλιαρίων υγεία τους.

7. Στα Δημοτολόγια οι δημότες να προσέρχονται μόνο για άμεσα και επείγοντα ζητήματα και όχι για διεκπεραίωση εργασιών που μπορούν είτε να γίνουν ηλεκτρονικά είτε σε μεταγενέστερο χρόνο.

8. Το προσωπικό του Δήμου να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων όπου αυτό είναι δυνατό και να κατά τον ίδιο τρόπο να διευκολύνει και τις συναλλαγές με τους δημότες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

9. Προβαίνει σε συνεννοήσεις ώστε να συνεργαστούν αποτελεσματικά το προσωπικό του Δήμου, με την διοικητική αρχή και το σύνολο των δημοτών.

Απευθύνει θερμή παράκληση προς τους δημότες να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις συναλλαγές τους με τον Δήμο και μόνο για επείγοντα θέματα.

«Οφείλουμε όλοι να δείξουμε κατανόηση και συνεργασία για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αρριανών στο επόμενο διάστημα.

Άλλωστε στόχος της δημοτικής αρχής και του προσωπικού του Δ. Αρριανών, είναι και παραμένει διαρκώς η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών κάτι που θα συνεχιστεί ακόμα και σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε», σημειώνει ο Δήμος σε ανακοίνωση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x