ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Κούρδοι ξεσκεπάζουν την τουρκική προπαγάνδα για τους πρόσφυγες

«Πάει πολύ η Τουρκία και ο Ερντογάν να το παίζουν τιμητές έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος»

fonirodopis.gr

«Μιλά παντού για τη χώρα μας με λόγια ακραία. Μας συγκρίνει με τους ναζί και προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μίας χώρας εγκληματία, που δε σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Πάει πολύ η Τουρκία που καθημερινά πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παριστάνει από πάνω και τον τιμητή έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το Κουρδικό δίκτυο Rojava Information Center αποκαλύπτει την τουρκική προπαγάνδα, τα ψέματα της Τουρκίας και του Ερντογάν, που το παίζουν σήμερα τιμητές έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

  • Τα τουρκικά σύνορα παραμένουν κλειστά για τους Σύρους πρόσφυγες.
  • Οι Τούρκοι φρουροί των συνόρων έχουν σκοτώσει περισσότερους από 422 πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να μπουν στην Τουρκία.
  • Στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος φράχτης του κόσμου μήκους 828 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε και με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
  • Το τείχος διαιρεί κοινότητες των Κούρδων, ενώ και Κούρδοι αγρότες έχουν πέσει νεκροί από τουρκικά πυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ