ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου για προσφυγικό: «Η ΝΔ κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς και διχάζει την κοινωνία»

Υψηλόβαθμο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε την Τρίτη (10/3) στις Καστανιές Έβρου για άμεση ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα

fonirodopis.gr

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τον γραμματέα Π. Σκουρλέτη, πρώην υπουργούς και την βουλευτή Έβρου Ν. Γκαρά, βρέθηκαν στις Καστανιές για άμεση ενημέρωση. Είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές στις Φέρες και στο Φυλάκιο στις Καστανιές, τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου και τους δημάρχους Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε:

«Η παρουσία μας στις Καστανιές συμβολίζει την υποστήριξη μας στις συντεταγμένες δυνάμεις της Πολιτείας που επιχειρούν στην περιοχή για την φύλαξη των συνόρων, που όπως και οι ίδιοι μας ενημέρωσαν δεν χρειάζονται αυτόκλητους υπερασπιστές. Η φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητο καθήκον σήμερα κάθε κυβέρνησης απέναντι στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποιεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, χωρίς όμως την δημιουργία κλίματος πολέμου.

Είναι παραπάνω από προφανής αυτή την κρίσιμη στιγμή η ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής και δημιουργίας κλίματος συναίνεσης. Ανάγκη που αρνείται η κυβέρνηση της Ν.Δ., την ίδια στιγμή που αδυνατεί να διασφαλίσει την καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας από την Ε.Ε. και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της. Όπως επίσης και την έμπρακτη υποστήριξη εκ μέρους της Ε.Ε. με την μετεγκατάσταση προσφύγων αναλογικά στις χώρες της.

Προκειμένου να συγκαλύψουν αυτή την αδυναμία διεκδίκησης από την Ε.Ε., να συγκαλύψουν την αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος στο εσωτερικό της χώρας με την αποσυμφόρηση των νησιών, δυστυχώς δεν διστάζουν να καταφύγουν στην κατασκευή ενός, δήθεν, εσωτερικού εχθρού, αδιαφορώντας για το ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν κλίμα πόλωσης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία, τροφοδοτώντας ταυτόχρονα ακροδεξιές, μισαλλόδοξες και, για αυτό, επικίνδυνες απόψεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ