ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Νέες ακρότητες Ερντογάν: «Ότι έκαναν οι Ναζί το κάνει τώρα η Ελλάδα στους πρόσφυγες»

«Ανοίξτε τις πόρτες σας και αφήστε τους να πάνε στην Ευρώπη μέσα από τη χώρα σας. Γιατί τους χτυπάτε, παίρνετε τα λεφτά τους και τους στέλνετε πίσω;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος ανέφερε ότι η βιαιότητα των Ελλήνων είναι γνωστή από την ιστορία!

fonirodopis.gr

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι εικόνες στα σύνορα με την Ελλάδα δεν έχουν διαφορά με αυτά που έκαναν οι ναζί. Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα στο όνομα της Δύσης», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας «βαρβαρότητα» τα όσα διαπράττει η Ελλάδα στα σύνορα κατά των προσφύγων/μεταναστών. «Η Δύση ακούει; Ο καθρέπτης της Ευρώπης βρίσκεται στα σύνορα με την Ελλάδα και τα όσα βιώνονται εκεί»

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μάλιστα και βίντεο με τις βιαιότητες, όπως είπε, της Ελλάδας στα σύνορα, για να προκαλέσει στο ακροατήριό του συναισθήματα αποτροπιασμού και αποστροφής κατά της Ελλάδας. «Τι άλλο θα κάνουν μετά;», αναρωτήθηκε.

«Οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν μόνο μέσω των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά θα εξαπλωθούν και μέσω της Μεσογείου», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και η Τουρκία δεν τους εμποδίζει.

«Το είχαμε πει ότι θα ανοίγαμε τα σύνορα, αλλά νόμιζαν ότι ήταν αστείο. Αλλά εμείς ανοίξαμε τις πύλες. Πηγαίνουν; Πηγαίνουν. 150 χιλιάδες περίπου συνέρρευσαν στα σύνορα της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί με τη βία να τους γυρίσει πίσω».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η Ευρώπη δίνει αβίαστα τεράστια ποσά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία. «Για 100 χιλιάδες πρόσφυγες πήρε 2,3 δις ευρώ χωρίς όρους. Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη για τους πρόσφυγες, την ενέργεια και την τρομοκρατία», είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η βιαιότητα των Ελλήνων είναι γνωστή από την ιστορία. «Ανοίξτε τις πόρτες σας και αφήστε τους να πάνε στην Ευρώπη μέσα από τη χώρα σας. Γιατί τους χτυπάτε, παίρνετε τα λεφτά τους και τους στέλνετε πίσω; Γιατί; Γιατί η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. Εργάζονται σαν υπάλληλοί της. Είναι οι λεγεωνάριοι της Ευρώπης. Στην τελευταία συνάντησή μας στις Βρυξέλλες, είπα ότι μπορώ να σας τα δείξω (τί κάνουν οι Έλληνες), αλλά δεν επέτρεπαν ipad κατά τις συνομιλίες. Δεν θα σταματήσουμε να εκφράζουμε αυτές τις θέσεις, όπου κι αν βρεθούμε. Με 1.5 εκατομμύριο που έρχεται επί πλέον, η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε καν μερικές χιλιάδες παρά πάνω», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ