ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την εμφάνιση νεοναζί σε Έβρο και νησιά

Σύμφωνα με όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, νεοναζί είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους παίρνοντας στα χέρια τους τον νόμο και λειτουργώντας ως άτυπη πολιτοφυλακή

fonirodopis.gr

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγο παρενέβη με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την εμφάνιση Γερμανών νεοναζί σε Έβρο, Χίο, Λέσβο και την φωτιά που ξέσπασε σε δομή προσφύγων στη Λέσβο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για εμφάνιση νεοναζί, κυρίως Γερμανών,  στον Έβρο και στα νησιά καθώς και για τη φωτιά που ξέσπασε σε δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως τα δημοσιότητας, νεοναζί είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους τόσο στη Λέσβο και στη Χίο όσο και στον Έβρο, παίρνοντας στα χέρια τους τον νόμο και λειτουργώντας ως άτυπη πολιτοφυλακή, κυνηγούν μετανάστες, μέλη ΜΚΟ αλλά και όσους τους συμπαραστέκονται.

Στην παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ερευνηθεί το πως ξέσπασε η  φωτιά στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο.

Με την παραγγελία του στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς, ο κ. Πλιώτας ζητά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών αλλά και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ