ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα, δολοφονική η στάση της Ελλάδας»

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στην τακτική της προπαγάνδας κάνοντας λόγο για «δολοφονία τεσσάρων ή πέντε ατόμων» στα σύνορα από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας

fonirodopis.gr

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα με αφορμή όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας για άλλη μια φορά να προσαρμόσει την αλήθεια στα δικά του μέτρα.

Στο ταξίδι της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εξετάσει την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρέπει να γνωρίζουν και να αποδέχονται ότι η μεταχείρισή τους στα σύνορα είναι δολοφονική. Θα αποκαλύψουμε ξανά φέτος στον ΟΗΕ τις εικόνες των προσφύγων που τους γδύνουν».

Ανέφερε ξανά επίσης ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα πρόσφατα έχουν σκοτώσει τέσσερα ή πέντε άτομα.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

Στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το 2016 με την ΕΕ, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, οι Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι καθυστερούν στην υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ