ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Λουκέτο στα καταστήματα τους βάζουν επιχειρηματίες στην Αδριανούπολη

Εξαιτίας της έντασης στα σύνορα Έλληνες και Βούλγαροι πελάτες έπαψαν να επισκέπτονται την πόλη όπως έκαναν κάθε Σαββατοκύριακο

fonirodopis.gr

Λουκέτο στα καταστήματά τους, βάζουν πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες στην Αδριανούπολη. Έλληνες και Βούλγαροι πελάτες έπαψαν να επισκέπτονται την πόλη όπως έκαναν κάθε Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στην περιοχή με τους χιλιάδες πρόσφυγες να κατακλύζουν τα σύνορα.

Ένας πλανόδιος Τούρκος μουσικός παίζει κλαρίνο δίπλα σε μια ταμπέλα εστιατορίου, γραμμένη στα ελληνικά και τα βουλγάρικα. Ωστόσο κανείς δεν θα τη διαβάσει αφού το σχέδιο του Ερντογάν να πιέσει την Ελλάδα μέσω των μεταναστών γύρισε μπούμερανγκ στην αγορά της Αδριανούπολης που ερήμωσε εδώ και δύο εβδομάδες.

Ορισμένοι καταστηματάρχες στην Αδριανούπολη προτίμησαν να κλείσουν τα καταστήματά τους από το να τα ανοίξουν χωρίς να έχουν πελάτες.

Μέρα με τη μέρα και όσο κρατάει η κρίση στα σύνορα με την Ελλάδα, η εύθραυστη οικονομία της Αδριανούπολη μαραζώνει.

Κάθε 24ωρο η οικονομική κατάσταση των εμπόρων και κατ’ επέκταση όλων των πολιτών της Αδριανούπολης που ξεπερνούν τις 150.000 επιδεινώνεται και είναι άγνωστο για πόσο θα ανέχονται τα παιχνίδια του Ερντογάν και στη δική τους πλάτη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ