ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

To μεγάλο φιάσκο της ΕΥΠ στον Έβρο: Οι Τούρκοι τους έπιασαν στον ύπνο!

Η άγνοια για την προώθηση προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα ήταν τόσο μεγάλη που έγινε αντιληπτή μόνο όταν οι πρόσφυγες έφτασαν στο Τελωνείο Καστανέων και επιχείρησαν να εισέλθουν

fonirodopis.gr

Στον «ύπνο» πιάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στον Έβρο, όταν ξέσπασε η υπόθεση της προώθησης προσφύγων από το καθεστώς του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως αποδεικνύεται από μια σειρά γεγονότων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Τvxs.gr η άγνοια ήταν τόσο μεγάλη που έγινε αντιληπτή μόνο όταν οι πρόσφυγες έφτασαν στο τελωνείο Καστανέων και επιχειρούσαν να εισέλθουν. Αυτό επιβεβαιώνεται εξάλλου από το γεγονός ότι τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της κρίσης, το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά τις 10, στο σημείο διέλευσης έφτασαν με περιπολικά μόνο οι αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία στην πόλη της Ορεστιάδας και δεν ξεπερνούσαν τα 20 άτομα.

Μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης συγκράτησαν τους πρώτους 300  πρόσφυγες και μετανάστες σε συγκρούσεις σώμα με σώμα, και ειδοποίησαν το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Π. Συριτούδη.

Η «μάχη» των λιγοστών αστυνομικών, που κράτησαν κλειστό το δρόμο που συνδέει τις δύο χώρες, διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι διμοιρίες υποστήριξης που είχαν στο μεταξύ κληθεί να μεταβούν εκτάκτως από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, από όσους ήταν ήδη σε υπηρεσία.

Η υπόθεση αυτή δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν καμία πληροφόρηση για μια τόσο μεγάλη επιχείρηση μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή του Παζάρ Κουλέ, στην Τουρκία, είχαν φτάσει ήδη δημοσιογράφοι ενώ το Russian Today μετέδωσε ζωντανά εικόνα από την τουρκική πλευρά, λίγα λεπτά αφότου έφτασαν οι πρώτες ενισχύσεις στην Ελλάδα, στη 1.30 μ.μ. Στις εικόνες διακρίνονται οι πρώτοι εξοπλισμένοι αστυνομικοί, λίγοι στον αριθμό, που έχουν παραταχθεί στο δρόμο, ενώ το λεωφορείο της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη πίσω τους και διαγώνια.

Αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς εδώ και καιρό έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα της ΕΥΠ στα Βαλκάνια και βρίσκεται σε πρωτοφανή επιχειρησιακή αποσύνθεση, κάτι που έχει γίνει αντιληπτό από συνεχή αρνητικά περιστατικά του τελευταίου διαστήματος. Όμως ειδικά στην περιοχή της Θράκης και του Έβρου η ΕΥΠ είναι απούσα εδώ και καιρό. Απών όμως και ο αμφιλεγόμενος Διοικητής της, Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος απουσίασε από όλες τις κρίσιμες συσκέψεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τvxs.gr.

Πηγή: tvxs.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ