ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Επίσκεψη Καραμανλή και Αμερικανών διπλωματών στην Αλεξανδρούπολη

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε δηλώσεις του επισήμανε τη δυνατότητα της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής να μετεξελιχθεί σε οικονομικό και ενεργειακό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης

fonirodopis.gr

Την ξεκάθαρη διάθεση της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα που έχουν βαλτώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος την Αλεξανδρούπολη, μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ κ. Πάιατ και τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Βαλκάνια Ματ Πάλμερ.

Ο κ. Καραμανλής, δηλώσεις του επισήμανε τη δυνατότητα της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής να μετεξελιχθεί σε οικονομικό και ενεργειακό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό και αναφέρθηκε στην εξασφάλιση Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την σιδηροδρομική σύνδεση και την ηλεκτροκίνηση από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο.

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής σημείωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, και φιλοξενούμε τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον κ. Πάλμερ και τον καλό φίλο, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τον κ. Πάιατ, σε μια πολύ – νομίζω – κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας ζητήματα και για τις ακριτικές περιοχές. Οπότε, νομίζω ότι είναι σαφής ο συμβολισμός αυτής της επίσκεψης. Πέραν όμως από τον συμβολισμό υπάρχει και ουσία. Και η ουσία έχει να κάνει με το γεγονός της επίδειξης του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι μας έκαναν μία πολύ ωραία παρουσίαση για τις εξελίξεις που έχουμε στο λιμάνι και για τη δυνατότητά του να διαδραματίσει το ρόλο που οφείλει στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή, να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η ευρύτερη περιοχή ένας οικονομικός, ενεργειακός κόμβος της νοτιοανατολικής Ευρώπης». 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ανατολικό περιφερειακό οδικό άξονα της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα συνδέσει το λιμάνι με την Εγνατία, τόνισε:

«Ένας από τους σημαντικούς στόχους που έχουμε είναι η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία. Αυτό λοιπόν, το έργο, όπως είπα και στους συνομιλητές μας, θα γίνει πολύ γρήγορα. Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Το δεύτερο που επίσης συζητήσαμε είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία που πρέπει να γίνει – και που είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο – για τη σιδηροδρομική σύνδεση και την ηλεκτροκίνηση, από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κινηθεί στους επόμενους 18 μήνες. Αυτό όμως που έχουμε κάνει και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το Connecting Europe Facility (CEF).

Αυτά λοιπόν τα δύο πολύ βασικά έργα υποδομής καταδεικνύουν και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία καταδεικνύουν ότι και το σχέδιο να γίνει η Αλεξανδρούπολη ένας ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, αρχίζει πλέον σιγά σιγά και υλοποιείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ