ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Οι πολίτες βλέπουν και μπορούν να συγκρίνουν»

«Εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας. Αντίθετα η Ν.Δ. δεν κρύβει την προτίμηση της σε ιδιωτικές δομές υγείας όπου και το δημόσιο σύστημα θα λειτουργεί υπέρ του κέρδους του ιδιωτικού τομέα»

fonirodopis.gr

Τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια με τη ΝΔ στον τομέα της Υγείας αναδεικνύει η τοπική οργάνωση Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού την Παρασκευή (6/3) στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Κατά την σημερινή επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, μιλώντας στους εργαζόμενους, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί από τον ελληνικό λαό το νομικό καθεστώς του νέου Νοσοκομείου της πόλης μας θα επανέλθει στην προτεραία κατάσταση δηλαδή θα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι ιδιωτικού όπως αιφνιδιαστικά το άλλαξε κινούμενη από ιδεοληψία η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. Εξήγησε μάλιστα ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η αλλαγή αυτή δεδομένου ότι η σημερινή κυβέρνηση στοχεύει να πλήξει τον πυρήνα του ΕΣΥ παραδίδοντας λειτουργίες του καίριες στον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα κάλεσε την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει ένα μέτωπο υπεράσπισης των δομών της δημόσιας υγείας. Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ανδρέα Ξανθού αναδεικνύει και τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία.

Εμείς και το αποδείξαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες κρίσης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας και θεωρούμε ότι η υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν. Αντίθετα η Ν.Δ. δεν κρύβει την προτίμηση της σε ιδιωτικές δομές υγείας όπου και το δημόσιο σύστημα υγείας θα λειτουργεί υπέρ του κέρδους του ιδιωτικού τομέα σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα. Οι πολίτες βλέπουν και μπορούν να συγκρίνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x