ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εφαρμογή για την ανακύκλωση δημιούργησε η Ομάδα Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε web version και Android και μέσω αυτής οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τον πλησιέστερο μπλε κάδο ανακύκλωσης και να έρχονται σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, με την βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και θέλοντας να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να ενδυναμωθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των συμπολιτών μας, δημιούργησαν την εφαρμογή E-RecycleBin σε Web version και Android application.

Συγκεκριμένα, οι δημότες της πόλης μας καθώς και οι επισκέπτες της μπορούν:

Α. Να «κατεβάσουν» από το Play Store την εφαρμογή android E-RecycleBin (https://bit.ly/erecyclebin), η οποία τους δίνει τη δυνατότητα:

1. Να ενημερώνονται για το σύνολο των μπλε κάδων ανακύκλωσης της πόλης.

2. Να εντοπίζουν τον πλησιέστερο μπλε κάδο ανακύκλωσης.

3. Να πληροφορούνται για θέματα ανακύκλωσης.

4. Να έρχονται σε ηλεκτρονική επικοινωνία (μέσω email) α) με την ομάδα ανάπτυξης, σε περίπτωση τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την εφαρμογή β) με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, σε περίπτωση προβλημάτων που αφορούν τους μπλε κάδους ανακύκλωσης (σωστή/ λανθασμένη χρήση, κατάσταση, λειτουργικότητα, καταστροφή ή άλλα προβλήματα που ενδέχεται να παρατηρηθούν)

Β. Να χρησιμοποιήσουν τη Web Version της εφαρμογής (https://robotics.sites.sch.gr/erecyclebin), η οποία τους προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με την android και παρέχει επιπλέον:

1. Πρόσβαση για τους χρήστες στα ανοιχτά δεδομένα της (Open Data), τα οποία μπορεί να εξάγουν σε Excel και SQL.

2. Πρόσβαση για τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου Κομοτηνής στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κάδων Ανακύκλωσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.Κ.Α), που υλοποιήθηκε για τις ανάγκες επεξεργασίας και ενημέρωσης των στοιχείων των μπλε κάδων ανακύκλωσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα της πύλης OpenData ενημερώνονται απευθείας από το Ο.Π.ΣΥ.Δ.Κ.Α.

«Θεωρώντας ότι η ανακύκλωση είναι ένδειξη πολιτισμού και πρωτίστως θέμα παιδείας, μαθητές και καθηγητές, επιχειρούμε, μέσα από την εφαρμογή E-RecycleBin, να αναδείξουμε την αξία της και να συμβάλουμε στην ενίσχυση της οικολογικής συμπεριφοράς και στάσης των συμπολιτών μας», σημειώνει η Ομάδα Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

Προγραμματισμός: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, Α΄ Λυκείου
Υλοποίηση – Σχεδιασμός: Βασίλειος Ευτυχιάκος, Α΄ Λυκείου και Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, Α΄ Λυκείου
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή, ΠΕ86 και Χουρμούζης Μαργαρίτης, ΠΕ03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ