ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: «Σωστά έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα, είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη»

«Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη παντού αν η κυβέρνηση παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο για το μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση των νησιών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ουτοπικές οι θέσεις της νεολαίας

fonirodopis.gr

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη» είπε.

«Σήμερα έχουμε τη μονομερή ακύρωση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας. Και η ΕΕ τι κάνει; Σφυράει κλέφτικα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε: «Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την προσφυγική κρίση το 2015 και το 2019».

«Τι νόημα έχει η αναστολή της διαδικασίας του ασύλου για ένα μήνα, ενώ πριν νομοθετούσες για να το επιταχύνεις» είπε ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική και ανέφερε ότι: «Αν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης των προσφύγων στην υπόλοιπη χώρα, εγώ θα είμαι εκεί». «Η κυβέρνηση αφήνει να βουλιάζουν τα νησιά από πρόσφυγες για να μην στεναχωρήσει τους δημαρχους. Και τώρα μαθαίνω ότι στα νησιά ομάδες ακραίων δίπλα στην αστυνομία παίρνουν το νόμο στα χέρια τους» επεσήμανε.

«Εδώ και επτά μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβλέψει γιατί απειλούσε καιρό πριν. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών.

«Αν η επιλογή της αποτροπής είναι να δημιουργούν συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε τους δυστυχισμένους να έρθουν, είναι λάθος» τόνισε. «Σωστά κλείσαμε τα σύνορα αλλά δεν βοηθάνε οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ