ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Τουρκική προπαγάνδα και fake news για νεκρό μετανάστη στον Έβρο

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να ξεψυχά σε ένα χωράφι – Το διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

fonirodopis.gr

Το ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας διακινεί ψευδές βίντεο στο Twitter με τον υποτιθέμενο φόνο ενός πρόσφυγα από Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα.

Πολύ άμεσα ο Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, διέψευσε ως ψευδή είδηση (fake news) το προβοκατόρικο βίντεο και κάλεσε τους πάντες να είναι προσεκτικοί στην αναμετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας.

«Βίντεο που δείχνει νεκρό στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι fake news. Καλούνται όλοι να είναι προσεκτικοί όταν αναφέρουν ειδήσεις που προωθούν την τουρκική προπαγάνδα»,  επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να ξεψυχά σε ένα χωράφι περιτριγυρισμένος από άλλους άνδρες. Οι εικόνες παραπέμπουν σε μετανάστες.

Ωστόσο, το βίντεο δεν προσκομίζει καμία απόδειξη ότι ο άνδρας σκοτώθηκε στα σύνορα στη Θράκη από Έλληνες στρατιώτες.

Το ανάρτησε ο Μουγκίρα αλ Σαρίφ (Mughira Al Sharif), ο οποίος παρουσιάζεται στο Twitter ως δημοσιογράφος του γραφείου του BBC στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτός ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο νεκρός, που φέρεται να ονομάζεται Άχμεντ Άμπου Εμάντ, «ήταν Σύρος μετανάστης που σκοτώθηκε από Έλληνες στρατιώτες το πρωί».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος προσθέτει ότι ο Σύρος μετανάστης σκοτώθηκε στις 09.07 το πρωί ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τα σύνορα. «Η σορός του μεταφέρθηκε στην Τουρκία», καταλήγει.

Οι Τούρκοι θα εξαντλήσουν εναντίον μας όλες τις τεχνικές μαύρης προπαγάνδας, που εκπαιδεύτηκαν επί χρόνια να διαδίδουν εις βάρος Κούρδων και Σύρων και άλλων θυμάτων του επεκτατισμού τους.

Πληροφορίες: tribune.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ