ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Με fake news προσπαθεί να κατευθύνει πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς εμπρηστικά μηνύματα καλώντας τους μετανάστες να μετακινηθούν προς τα σύνορα με την Ελλάδα. «Υπάρχουν λεωφορεία και ταξί που σας περιμένουν. Πηγαίνετε στα σύνορα. Σας ανοίξαμε το δρόμο», μεταδίδουν οι τουρκικές τηλεοράσεις

fonirodopis.gr

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ξεκάθαρα το τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις ώρες στον Έβρο. Ομάδες που αποτελούνται από δεκάδες ή και από εκατοντάδες απελπισμένους μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την κεντρική Ασία και όχι από τη Συρία, οι οποίοι καθοδηγούνται με ακρίβεια και μέθοδο από τα τουρκικά ΜΜΕ και τους δημάρχους των πόλεων, επιχειρούν να «σπάσουν» την ελληνοτουρκική γραμμή και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, φωνάζοντας το σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος».

Διαπληκτίζονται με Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα καθώς και την ελληνική αστυνομία ή τα οχήματα του ελληνικού στρατού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το πρωί του Σαββάτου πως τα σύνορα της Τουρκίας θα παραμείνουν ανοιχτά και πως είναι 18.000 χιλιάδες οι μετανάστες που πέρασαν στην Ευρώπη. Είναι προφανές το ψέμα διότι δεν έχουν περάσει μετανάστες στην Ευρώπη αλλά είναι και φανερό πως ο Ερντογάν υιοθετεί πια το δόγμα των fake news ως μέρος της στρατηγικής του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, μεταδίδουν συνεχώς εμπρηστικά μηνύματα όπως οι μουλάδες στα τζαμιά, καλώντας τους μετανάστες να μετακινηθούν προς τα σύνορα με την Ελλάδα. «Υπάρχουν λεωφορεία και ταξί που σας περιμένουν. Πηγαίνετε στα σύνορα. Σας ανοίξαμε το δρόμο», μεταδίδουν οι τουρκικές τηλεοράσεις.

Το τουρκικό κράτος μετά τον κόλαφο που υπέστη στη Συρία εργαλειοποιεί τους μετανάστες και τους χρησιμοποιεί στον πόλεμο της προπαγάνδας προς τη Δύση αλλά και το εσωτερικό της Τουρκίας.

Πηγή: zougla.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ