ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημίωση για την ακύρωση του καρναβαλιού, ζητάνε οι ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Ξάνθης

«Το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούμε είναι τεράστιο» – Ζητάνε επίσης αναστολή στην απόδοση ΦΠΑ και εισφορών, απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων

fonirodopis.gr

Αποζημίωση για τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού, ζητάνε από την κυβέρνηση οι ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Ξάνθης.

Με κοινή τους επιστολή, που υπογράφουν οι πρόεδροι Ανέστης Βαφειάδης και Μαίρη Τσιακίρογλου αντίστοιχα, οι Ομοσπονδίες επαγγελματιών ζητάνε επίσης αναστολή στην απόδοση ΦΠΑ και εισφορών, απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων.

Αναλυτικά, η επιστολή των ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Ξάνθης:

«Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών κι εμπόρων  Ξάνθης και Ροδόπης εκφράζουν  την κατανόηση τους σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού που πλήττει τη παγκόσμια υγεία και κατά συνέπεια και τη παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο και παρά την αμέριστη συμπαράσταση μας σε θέματα υγείας που προέχουν, εμείς ως επιχειρηματίες της Θράκης  αλλά και όλης της περιφέρειας που παραδοσιακά γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες κι αναμέναμε να αποσβέσουμε ζημιές μιας ολόκληρης χρονιάς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή. Το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούμε είναι τεράστιο, αν συνυπολογίσει κανείς και τις υπέρογκες προμήθειες και τις πολυέξοδες προετοιμασίες στις οποίες αναγκαστικά προβήκαμε για να καλύψουμε τις ανάγκες των επισκεπτών στη πόλη μας.

Απευθύνουμε όχι απλά έκκληση αλλά κραυγή αγωνίας προς τη πολιτεία ώστε να μας προφυλάξει και να θεσπίσει μέτρα που να αντισταθμίσουν, στο μέτρο του δυνατού, την οικονομική ζημιά που θα υποστούμε.

Ως προς αυτή τη κατεύθυνση και σε πλήρη συμφωνία με τη ΓΣΕΒΕΕ προτείνουμε:

  1. Να δοθεί έστω μερική αποζημίωση από τη μείωση του κύκλου εργασιών με βάση τη σύγκριση με τα αντίστοιχα δεδομένα της περυσινής περιόδου.
  2. Να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη αναστολή στην απόδοση του Φ.Π.Α στη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στις ρυθμισμένες οφειλές σε ΚΕΑΟ, και δημοτικούς φόρους.
  3. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τη τρέχουσα χρήση. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι τέλους του τριμήνου και ανάλογα με τη περίπτωση συνέχισης της κρίσης.
  4. Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
  5. Αναστολή αναγγελίας στο Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ειδική ρύθμιση-παράταση για της ληξιπρόθεσμες επιταγές
  6. Αναστολή διατραπεζικών χρεώσεων για συναλλαγές απο ΑΤΜ
  7. Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά των περιοχών που πλήττονται για διάστημα ενός εξαμήνου.
  8. Μέριμνα για την άμεση απόδοση παροχών που προβλέπονται από τις υπηρεσίες ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αιτήματα μας, αντικειμενικά, κρίνονται δίκαια κι ελάχιστα μπροστά στο μέγεθος της ζημιάς. Όπως εμείς συμμεριζόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη στην υγεία έτσι επιζητούμε να αναλογιστεί κι η πολιτεία το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε από τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ