ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Αντιδράσεις στην Ξάνθη: «Καταστροφή η ακύρωση του καρναβαλιού»

Για τεράστια οικονομική καταστροφή κάνουν λόγο οι τοπικοί φορείς που εξαπολύουν «πυρά» κατά του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

fonirodopis.gr

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πως ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε πανελλαδικό επίπεδο, για λόγους πρόληψης απέναντι στον κορονοϊό.

Όπως είναι γνωστό, το καρναβάλι της Ξάνθης είναι ευρέως γνωστό και κάθε χρόνο αποτελεί προορισμό για χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι γιορτάζουν τις Απόκριες στην «καρναβαλική πρωτεύουσα» της Βορείου Ελλάδος.

Εκπρόσωποι από την τοπική κοινότητα της περιοχής κάνουν λόγο για τεράστια καταστροφή και ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους ελήφθη η απόφαση αυτή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο δήμαρχος της Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως ένα «τεράστιο οικονομικό πλήγμα» τόσο για την Ξάνθη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημείωσε, τις μέρες αυτές οι επιχειρήσεις όλης της περιοχής κάνουν τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως για το τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχουν προχωρήσει σε προμήθειες χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και διερωτήθηκε για ποιους λόγους γίνεται τόσο αυστηρή εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίπτωση και όχι και σε άλλες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης, Γιάννη Ιερόπουλου. Μιλώντας στο Thestival.gr, έκανε επίσης λόγο για τεράστια οικονομική καταστροφή και εκτίμησε πως «πανικοβάλλουν τον κόσμο χωρίς λόγο».

Ανέφερε επίσης πως οι πληρότητες τόσο στην Ξάνθη όσο και την ευρύτερη περιοχή είναι υψηλές και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι αν είμαστε γεμάτοι ή όχι αλλά για ποιο λόγο ακυρώνουν τις καρναβαλικές παρελάσεις τη στιγμή που την Κυριακή έχει ποδοσφαιρικό αγώνα Ξάνθη ΠΑΟΚ, στον οποίο θα έχει 10.000 κόσμο, τη στιγμή που γίνονται όλα τα μπαλνταφάν, τη στιγμή που οι καφετέριες είναι όλες ανοιχτές».

«Δηλαδή ο κορονοϊός χτυπάει κατ’ επιλογήν όσους κάνουν παρέλαση;» είπε στο Thestival.gr και τόνισε πως το μέτρο είναι υπερβολικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην Αθήνα σταματούν τα θέατρα, τα μπουζούκια θα κλείσουν σήμερα, αύριο και την Κυριακή;»

«Θα βγει ο κ. Κικίλιας τη Δευτέρα και θα πει ότι ο κορονοϊός σταμάτησε επειδή δεν έγιναν οι παρελάσεις; Είμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό; Για να ξέρουμε τι θα κάνουμε;», πρόσθεσε ο κ. Ιερόπουλος εκτιμώντας πως μάλλον πρόκειται για μια βιαστική απόφαση από το υπουργείο Υγείας. «Θα βγει να μας αποζημιώσει ο Κικίλιας;», διερωτήθηκε.

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Ηλίας Ασκαρίδης, έκανε επίσης λόγο για οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις ενώ τόνισε πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την απόφαση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Πηγή: thestival.g

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ