ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Κορυφώνονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Σάπες

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 14:30 η καρναβαλική παρέλαση – «Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν με πολλή φροντίδα και εφευρετικότητα, για να δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες και τους κατοίκους να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες», δηλώνει ο Ντίνος Χαριτόπουλος

fonirodopis.gr

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών για τις τριήμερες εκδηλώσεις που αποτελούν την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του που ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 2 Μαρτίου.

Με την εθελοντική συμμετοχή συλλόγων, φορέων και πολιτών, με την φαντασία και το κέφι τους, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών περιμένουν, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να πάρουν μέρος σε πρωτότυπα και παραδοσιακά δρώμενα.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία των Σαπών στις 9.30 έως τις 17:00 μμ, θα διεξαχθεί το δημοφιλές και  συναγωνιστικό «παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού», στο οποίο οι ομάδες θα λύσουν γρίφους για να κατακτήσουν τη νίκη και τα τρόπαια.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει στην οδό Παπαδήμα στις Σάπες στις 13:00, με το περίφημο λαϊκό δρώμενο των γαιδουροδρομιών. Γυναίκες και άνδρες αναβάτες θα διεκδικήσουν  τη νίκη και μια θέση στην ιστορία του μακροχρόνιου εθίμου της περιοχής.  Στις 14:30 θα ξεκινήσει από το δημοτικό σχολείο Σαπών η παρέλαση των πεζοπόρων καρναβαλιστών, με σημείο κατάληξης το Δημαρχείο.

Στο αύλειο χώρο του οποίου θα ξεκινήσει στις 16:00 λαϊκό γλέντι με την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων.

Τέλος, στις 2 Μαρτίου, πρώτη ημέρα της Σαρακοστής, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με τα παραδοσιακά κούλουμα στο Δενδράκι Σαπών, την πλατεία της Μαρώνειας, τη λέσχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιμέρου, τον αύλειο χώρο των δημοτικών σχολείων Λοφαρίου, Πελαγίας και  Ασκητών και το κοινοτικό κατάστημα Κρωβύλης.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος τόνισε ότι «οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν με πολλή φροντίδα και εφευρετικότητα, για να δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες και τους κατοίκους να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ