ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητική στήριξη Τούρκων Υπουργών στον παράνομο ψευδομουφτή Ξάνθης

Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Τουρκίας επικροτούν την παρανομία στηρίζοντας έναν απατεώνα που εξαπατά τους μουσουλμάνους της Θράκης παριστάνοντας τον Μουφτή – «Η Δικαιοσύνη επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν», απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

fonirodopis.gr

Την αντίδραση των Τούρκων Υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ αντίστοιχα, προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο καταδίκασε την Τετάρτη (26/2) τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για αντιποίηση Αρχής.

«Σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε. μουφτής που συμμετείχε σε κηδεία τιμωρείται με φυλάκιση! Σε ποια χώρα του κόσμου ιερέας, ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας στερείται αυτό το δικαίωμα άσκησης των θρησκευτικών του καθηκόντων; Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική», έγραψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο twitter.

«Η ποινή φυλάκισης, που επιβλήθηκε στον εκλεγμένο μουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, για την τέλεση μίας προσευχής αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της ανομίας που υφίστανται οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Καταδικάζουμε την ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία αναμένουμε να βάλει τέλος μια ώρα αρχύτερα στην παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελεύθερης συνείδησης στη χώρα», έγραψε αντίστοιχα στον λογαριασμό του στο twitter ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Στο σχόλιο του Τούρκου ΥΠΕΞ απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς. «Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν», δήλωσε ο κ. Γεννηματάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Οι Τούρκοι Υπουργοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο Αχμέτ Μετέ δεν εκπροσωπεί καμία θρησκεία στην Ελλάδα αλλά αντιθέτως πρόκειται για έναν απατεώνα που εξαπατά τους μουσουλμάνους της Θράκης παριστάνοντας, κατά παράβαση της νομιμότητας, τον Μουφτή.

Η ελληνική Πολιτεία με τη σειρά της θα πρέπει να βάλει ένα οριστικό τέλος στην παράνομη δράση του υμνητή του Ναζισμού ο οποίος δικαίωνε κάποτε τον Χίτλερ που «έκανε σαπούνια τους Εβραίους» αλλά και να διαμηνύσει στην Τουρκία να μην παρεμβαίνει σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας που αφορούν Έλληνες πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ