ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Νέα καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης για τα γεγονότα στην κηδεία του στρατιώτη στη Γλαύκη

Κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης – Καταδικάστηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή

fonirodopis.gr

Με ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τα όσα συνέβησαν στην κηδεία του μουσουλμάνου στρατιώτη τον Ιούλιο του 2016 στη Γλαύκη Ξάνθης.

Ο Αχμέτ Μετέ, o οποίος κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης, κρίθηκε ένοχος για την πρώτη κατηγορία ενώ ο συγκατηγορούμενος του Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου αθωώθηκε και για τις δύο κατηγορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ψευδομουφτής Ξάνθης παρεμπόδισε το νόμιμο Μουφτή τότε, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, να τελέσει την κηδεία ενώ καταγγέλλεται ότι απομακρύνθηκε και η ελληνική σημαία που σκέπαζε τη σορό του άτυχου στρατιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Αχμέτ Μετέ και ο Ερκάν Αζίζογλου είχαν καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 7 μηνών από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό του ψευδομουφτή βρέθηκαν και αρκετοί μεταφερόμενοι με λεωφορείο από την περιοχή της Ξάνθης προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x