ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από (πρώην) μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης

«Ήμασταν εκεί όχι για να χειροκροτήσουμε τον Μητσοτάκη αλλά για να πάρουμε απαντήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ντίνα Τοκούτση η οποία αποχώρησε από τη ΝΔ λόγω δυσαρέσκειας για την πολιτική της κυβέρνησης

fonirodopis.gr

Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/2) η σύσκεψη τοπικών φορέων με τον πρωθυπουργό, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και πρώην μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική της κυβέρνησης.

«Ήμασταν εκεί όχι για να χειροκροτήσουμε τον Μητσοτάκη αλλά για να πάρουμε απαντήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ντίνα Τοκούτση, πρώην ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Ροδόπης που αποχώρησε από τη ΝΔ λόγω δυσαρέσκειας για την πολιτική της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στην επιστολή της την οποία συνυπογράφουν δύο ακόμα πολίτες, αναφέρει:

«Στη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή για τη σύσκεψη φορέων, ήμασταν εκεί, όχι φυσικά για να χειροκροτήσουμε και να δηλώσουμε ότι θα είμαστε παρών στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη. Ως πρώην ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Ροδόπης είχα ενημερώσει τόσο τον Πρόεδρο ΝΟΔΕ Κ. Βεζυργιαννίδη, όσο και το γραφείο του Πρωθυπουργού και έθεσα τα θέματα που απασχολούν εμένα στη Θράκη. Ο κ. Νέζης ανταποκρίθηκε και μου είπε ότι μετά τη σύσκεψη στο ΕΒΕΡ θα έχω συνάντηση ολιγόλεπτη με τον Πρωθυπουργό.

Η παρουσία μου και η παρουσία όσων ήμασταν εκεί ήταν μόνο για αυτό. Σας παραθέτω τις ερωτήσεις:

1) Η Θράκη είναι εγκαταλελειμμένη από τα σχέδια ανάπτυξης προοπτικής.

2) Τα ελληνοτουρκικά δε μπορεί να μη μας «αγγίζουν». Όταν η Τουρκία είναι τόσο κοντά μας και όταν το Τουρκικό προξενείο βρίσκεται στην Κομοτηνή. Η πρόσφατη δράση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ, «πέρασε» σε ψιλά γράμματα και αν και Έλληνας Δήμαρχος Μειονοτικός η παρουσία του στην Προύσα με τις σημαίες της «Αυτόνομης Δυτικής Θράκης», αλλά και του Τουρκικού Κράτους, ήταν άκρως προδοτική. Εάν Έλληνας Δήμαρχος έκανε κάτι αντίστοιχο δεν θα ήταν στη θέση του σήμερα. Αντιθέτως, η Ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή βουλευτών ούτε καν του έκανε την παραμικρή σύσταση. Τέτοιες συμπεριφορές μη καταδικαστέες δίνουν πρόσφορο έδαφος να επαναληφθούν.

3) Καμία νύξη για τα σύνορα του Έβρου. Το να λένε «κλείσανε τα σύνορα» και ταυτόχρονα να γίνονται συλλήψεις εντός Κομοτηνής διακινητών κάτι σημαίνει.

4) Υπάρχει πρόγραμμα για τη Θράκη σε εθνικά θέματα που «καίνε» αυτή τη στιγμή και ποιο είναι;

5) 10.000 μετανάστες πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια από Έβρο και Ροδόπη, που βρίσκονται; Ξέρει η κυβέρνηση; Τι είναι; Τζιχαντιστές; Σύροι; Αφγανοί; Τι;

6) Η ΕΥΠ της περιοχής μας τι σκοπό έχει να κάνει με όσα εθνικά συμβαίνουν; Πρόσφατα διαβάσαμε ότι πιάστηκαν στην Ορεστιάδα διακινητές με βαρύ οπλισμό. Τι ήταν; ΜΙΤ; Τζιχαντιστές; Η ΕΥΠ είναι απαραίτητη στην περιοχή μας.

7) Οι Βουλευτές ΝΔ Θράκης με το να «ευλογούν τα γένια τους» για την πολυπολιτισμική Κομοτηνή και την ομαλή συνύπαρξη λαών μεταξύ μας δεν αρκεί. Ναι υπάρχει μέχρι στιγμής. Δουλειά τους είναι όχι να «ευλογούν τα γένια τους» αλλά να θίξουν θέματα εθνικής υψίστης ασφαλείας.

8) Την ώρα που στα νησιά Χίο – Σάμο – Λέσβο συμβαίνουν τρεις μέρες όλα αυτά η Κομοτηνή βρήκε ευκαιρία μέσω του Περιφερειάρχη ΑΜΘ να διαφημίσει τι κάνει στην περιοχή; Το βράδυ στις 10 δέχθηκα τηλεφώνημα από τον κ. Νέζη να δείξω κατανόηση στο πρόγραμμα και την  κούραση του Πρωθυπουργού. Κατανόηση θα δείξω. Αλλά απαιτώ ως απερχόμενο ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Ροδόπης και πολίτης της Ροδόπης να ακούσω απαντήσεις. Οι Βουλευτές μπορούν να κάνουν τα «επικοινωνιακά» τους, τις βολικές ανακοινώσεις τους, άλλωστε 7.000 χιλιάδες μισθό παίρνουν. Κάτι πρέπει να πουν, να «χαϊδεύουν αυτιά». Θα παρακαλούσα πραγματικά τον οποιοδήποτε Έλληνα Βουλευτή αν ξέρει να μας απαντήσει.

ΥΣ: Υπενθυμίζω ότι η παρουσία μου στη χθεσινή σύσκεψη ήταν μόνο για να θέσω αυτά τα ερωτήματα τόσο εγώ όσο και το στέλεχος του ΛΑΟΣ Ροδόπης Στέφανος Κούκλαρης και η απλή πολίτης της Θράκης κ. Διαλεχτή Ντένη.

Με εκτίμηση στους συμπολίτες μου Κομοτηναίους
Τοκούτση – Θάνου Ντίνα (απερχόμενο μέλος ΝΟΔΕ λόγω όλων αυτών)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x