ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή: «Όσοι ανέμεναν δεσμεύσεις διαψεύστηκαν»

«Με προμετωπίδα δύο εμβληματικά έργα που φέρουν την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης στην Κομοτηνή», δηλώνει ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

«Άνθρακες ο θησαυρός», σχολιάζει ο Δημήτρης Χαρίτου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας πως «όσοι ανέμεναν δεσμεύσεις διαψεύστηκαν».

Αναλυτικά, η δήλωση του Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κύριος Μητσοτάκης με προμετωπίδα δύο εμβληματικά έργα που φέρουν την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής και το μεγάλο έργο της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στις έξι μεγάλες πόλεις της ΑΜ-Θ.

Ταυτόχρονα με μία επικοινωνιακή επίσκεψη στην Pharmaten, που άνθησε επενδυτικά την προηγούμενη περίοδο, επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν οι περιοριστικές κοινωνικές πολιτικές του σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Γεγονός που σε συνδυασμό με την κατάρρευση των τιμών σε βασικά αγροτικά προϊόντα, είχαν σαν αποτέλεσμα η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα να νιώσουν βαρύ το τίμημα με μείωση των τζίρων τους κατά 30 – 40% το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ώριμη νομοθετικά πρόταση ίδρυσης έξι νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και για την υλοποίηση του ώριμου μελετητικά έργου, φράγματος Κομψάτου, που εκκρεμεί για δεκαετίες.

Επανέλαβε αόριστα το ίδιο ενδιαφέρον, όπως εκφράστηκε πριν έξι μήνες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Γεωργιάδη, περί επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η σιωπή του για το θέμα του χρυσού που τέθηκε από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, δημιούργησε μεγαλύτερη ανησυχία μιας και ο ίδιος είχε επαναφέρει το θέμα επέκτασης της επένδυσης  χρυσού στη Θράκη από το βήμα της ΔΕΘ. Ενώ αποσιώπησε και την μετατροπή του καθεστώτος του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου.

Το μόνο στο οποίο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τον πρωθυπουργό είναι η ύπαρξη κλίματος αρμονικής συμβίωσης των σύνοικων στοιχείων στην περιοχή. Αυτό αποτελεί άλλωστε και αναγνώριση των θετικών αλλαγών, που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Υ.Γ. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ, μεταξύ άλλων, και για το θέμα της διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ